Skip to main content
April Clare Welsh
13 March 2024, 13:00

Ibiza-toeristen zonder accommodatie kunnen een boete van € 10.000 krijgen

Houders van een niet-EU-paspoort die Spanje als toerist binnenkomen, moeten een bewijs van accommodatie tonen

Ibiza

Toeristen die zonder bewijs van accommodatie op Ibiza aankomen, kunnen een boete krijgen van maximaal € 10.000, volgens een nieuwe regel van de Spaanse autoriteiten. 

Houders van een niet-EU-paspoort die Spanje als toerist binnenkomen, moeten een boekingsbevestiging van hun huur of een carta de invitación van hun gastheer tonen, die door de lokale politie moet worden verwerkt. 

De Britse regering adviseert toeristen ook om een geldig retour- of doorreisticket te hebben en te controleren of hun paspoort up-to-date is. 

Toeristen die tot 90 dagen naar de Spaanse regio's reizen, kunnen een boete van £ 8.000 krijgen als ze geen bewijs van hun verblijf kunnen tonen. Niet-ingezeten Spaanse huiseigenaren en gasten die de limiet van 90 dagen overschrijden, kunnen een boete krijgen van maximaal € 10.000, meldt The Olive Press.

Vorig jaar werd gemeld dat lokale politici op Ibiza een verbod op nieuwe vakantiewoningen wilden invoeren om het probleem van de stijgende huurprijzen aan te pakken. 

Sinds 2022 zijn er regels van kracht om asociaal gedrag op de Balearen te beteugelen, waarbij nu een verbod wordt overwogen voor dronken Britse toeristen die de regels overtreden.