Skip to main content
Sarah Ottow
18 September 2023, 1 PM

Don Diablo's innovatieve benadering van muziekproductie en visuele storytelling

's Werelds eerste officiële muziekvideo volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie

Don Diable IA video

Gerenommeerd artiest en elektronische muzieksensatie, Don Diablo is klaar om het regelboek van de muziekindustrie opnieuw te herschrijven met zijn nieuwste grensverleggende onderneming: 's werelds eerste officiële muziekvideo volledig gemaakt met kunstmatige intelligentie. De baanbrekende creatie, een samensmelting van kunst, muziek en technologie, is klaar om het publiek over de hele wereld te boeien, omdat het een episch verhaal tot leven brengt van een verzet tegen een rijk dat wordt gecontroleerd door A.I.

De video bevat een origineel nummer geproduceerd door Don Diablo zelf, gebaseerd op een viraal pianomeesterwerk genaamd "Rain" door sociale media-sensatie Tony Ann. Het originele pianostuk werd dit jaar in zeer korte tijd bijna 50 miljoen keer bekeken op sociale media en toen de Nederlander er zijn eigen versie van maakte voor een virale video op zijn eigen socials, pleitten tientallen fans van beide kanten voor een officiële release. Kort daarna kwamen de twee samen in Los Angeles en besloten om het te laten gebeuren en zo werd 'Future Rain' geboren. Het filmische muziekstuk vormt een unieke cross-over tussen de meer traditionele wereld van de klassieke piano en de futuristische soundscapes van Don Diablo's elektronische muziek.

"Ik heb altijd geloofd dat muziek en visuals de kracht hebben om traditionele grenzen te overstijgen," vertelde Don Diablo. "Met deze volledig door AI gegenereerde muziekvideo wilde ik het onbekende terrein van verhalen vertellen en creativiteit verkennen dat afkomstig is van slechts één persoon. Het resultaat is een meeslepende ervaring die niet alleen de grenzen verlegt van wat mogelijk is, maar hopelijk ook het publiek op een dieper niveau zal betrekken als het gaat om het creëren van nieuw creatief werk. In de toekomst zal creativiteit democratischer worden dan ooit, als we het kunnen dromen... we kunnen het creëren."

Bekijk de video hier onder.