Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
29 April 2024, 09:00

Deze nieuwe muziekzoekmachine beveelt nummers aan op basis van gelijkenis

Het AI-aangedreven ontdekkingsplatform is nu live

Cosine club

Een nieuwe muziekzoekmachine beveelt nummers aan op basis van hun overeenkomsten met andere. De database van Cosine.club bevat tot nu toe ruim 1.152.600 muziekstukken.

De "zoekmachine voor muziekgelijkenis" werd gelanceerd in april 2024 en is ontwikkeld door hetzelfde team als het Hurfyd YouTube-kanaal.

Gebruikers kunnen een tracktitel in de zoekbalk invoeren en meerdere resultaten ontvangen, waarbij muziek met vergelijkbare kenmerken wordt aanbevolen. Als u bijvoorbeeld zoekt naar Frankie Knuckles' 'Your Love', worden aanbevelingen weergegeven voor Lisa Mitchell's 'Rescue Me (DJ Stomp Mix)' en No You Turn's 'I Still Love You (European Mix)', terwijl u zoekt naar Paul Van Dyk's ' For An Angel' zal 'Pump This Party (Maxi Trance Mix)' van Time Motion Project voorstellen.

Probeer het hier zelf.

De functionaliteit van Cosine.club hergebruikt een machine learning-model dat oorspronkelijk is gebouwd om specifieke genres te classificeren. Er worden vectorinsluitingen gegenereerd voor originele brontracks, die worden gebruikt om de beste overeenkomsten te berekenen. Het platform is vergelijkbaar met een andere AI-ontdekkingstool, Timehri Dig Assistant, die de vinyldatabase van Discogs doorzoekt op zoek naar soortgelijke nummers en vorig jaar werd onthuld door het Britse label Timerhi.

Screensjot Cosine club