Skip to main content
DJ Mag
30 August 2023, 13:00

Avicii's 'Wake Me Up' bereikt twee miljard streams op Spotify

Het is het eerste nummer van een Zweedse artiest dat de mijlpaal overtreft

Aviccii
Credit: Avicii, Facebook

Avicii's 'Wake Me Up' heeft twee miljard streams bereikt op Spotify, een decennium na de release.

Het nummer, uitgebracht door de overleden producer in 2013 en met zang van Aloe Blacc, voegt zich bij een lijst van slechts 40 nummers in de geschiedenis om de mijlpaal te passeren.

Het nieuws werd gemeld door Spotify's CEO, Daniel Ek, op X: "Groot nieuws vandaag. ' Wake Me Up' van Avicii is het eerste nummer van een Zweedse artiest dat 2B-streams op Spotify doorbreekt. Het is zo verbazingwekkend om te zien dat Avicii's invloed en opmerkelijke werk vreugde blijven brengen aan zo velen over de hele wereld."

Eerder deze zomer werd 'Wake Me Up' gecertificeerd met de diamantstatus nadat het de best presterende dancesingle in de geschiedenis was geworden, met 10 miljoen verkochte gecertificeerde exemplaren. "Tim's energie en inspanning in het produceren van mijn vocale prestaties en andere instrumentatie toont echt de passie die hij had voor het creëren," zei Aloe Blacc over de onderscheiding.

'Wake Me Up' werd aanvankelijk met gemengde reacties ontvangen vanwege de "onverwachte mix van genres", maar werd de hoogst genoteerde dancetrack van de jaren 2010. Het blijft de belangrijkste single van de overleden artiest en producer tot nu toe, met meer dan 1 miljoen dagelijkse streams wereldwijd op Spotify.

Avicii, echte naam Tim Bergling, overleed in april 2018 op 28-jarige leeftijd door zelfmoord. Een nieuwe documentaire over zijn ongelooflijke leven en carrière is momenteel in de maak van Academy Award-winnende producent, Lawrence Bender.

Bekijk hieronder een jubileumvideo over het maken van 'Wake Me Up', met nooit eerder vertoonde beelden en beelden.

Play Video