Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
28 June 2024, 13:34

Video van Avicii’s allerlaatste Zweedse performance ooit online uitgebracht

Het is de eerste keer dat de beelden uit 2016 van Tallriken, Malmö, beschikbaar zijn om te streamen

Avicii

Een video van Avicii's laatste Zweedse optreden ooit staat online. Je kunt de set hieronder bekijken.

De set werd opgenomen in Tallriken in Pildammsparken, Malmö, op 5 augustus 2016. Eerder dit jaar gingen de beelden in première voor publiek in het Avicii Experience museum. De film werd een week lang elk uur vertoond op een 100 vierkante meter 8K gebogen LED-scherm. Dit viel samen met de zesde sterfdag van Avicii's.

Het Avicii Experience museum is een van de vele spraakmakende eerbetonen aan de overleden kunstenaar in Stockholm. De hernoemde Ericsson Globe, nu Avicii Arena en een windsculptuur behoren ook tot de eerbetonen.

Vorig jaar werd voor het eerst ook een film van Avicii's True-tournee van 2013 online uitgebracht, net als een video van zijn laatste show op Ushuaïa Ibiza in 2016.

Bergling stierf in 2018 op 28-jarige leeftijd door zelfmoord, wat leidde tot een stroom van eerbetonen uit de hele muziekwereld. Het bracht ook gesprekken op gang over geestelijke gezondheid binnen de muziekindustrie. Als gevolgd daarvan richtte zijn familie The Tim Bergling Foundation op. De organisatie biedt ondersteuning voor de geestelijke gezondheidszorg en doelen die de producer, muzikant en DJ nauw aan het hart lagen.

Hij blijft de vierde grootste artiest aller tijden van Zweden, met meer dan 30 miljoen platen en streams.  Alleen ABBA, Roxette en Ace of Bass scoren hoger. 

Play Video