Skip to main content
Declan McGlynn
9 April 2024, 09:00

Spotify voegt video-leerinhoud toe voor muziekuitvoeringen en -productie

De streaminggigant werkt samen met BBC Maestro, PlayVirtuoso, SkillShare en Thinkific

Courses on Spotify PR Image

Spotify heeft aangekondigd dat het video-leerinhoud aan zijn streamingplatform toevoegt, waaronder lessen voor het leren van muziekinstrumenten, lessen voor muziekoptredens en tutorials voor muziekproductie.

De Zweedse streaminggigant werkt samen met een aantal toonaangevende onderwijsplatforms, waaronder het Maestro-platform van de BBC en PlayVirtuoso, een Britse video-leerwebsite met cursussen van MJ Cole, Carl Cox en Sherelle.

De cursussen zijn toegankelijk vanuit de Spotify-app, maar zijn niet inbegrepen in je abonnementsprijs, waarbij drie video's gratis beschikbaar zijn en vervolgens een eenmalige vergoeding om de rest te bekijken. In het begin zijn niet alle cursussen van alle platforms opgenomen, maar cursussen voor producers en DJ's zijn onder meer MJ Cole die leert hoe je een garagebeat in twee stappen maakt, wat £ 24,90 kost, en de Make A Radio Demo-cursus van Sarah Story, die £ 29,90 kost. , en de cursus Make Melodic Techno van Joris Voorn, die € 34,90 kost.

Spotify beweert dat educatieve of zelfhulp-podcasts “ongeveer de helft” van de luistergewoonten van Spotify Premium-abonnees uitmaken. “Veel van onze gebruikers gebruiken dagelijks podcasts en audioboeken om in hun leerbehoeften te voorzien”, zegt hun VP Productontwikkeling, Babar Zafar. “Wij geloven dat deze zeer betrokken gemeenschap geïnteresseerd zal zijn in de toegang tot en de aankoop van kwaliteitsinhoud van makers van videocursussen.”

Helaas is het nog niet beschikbaar in de regio Nederland.