Skip to main content
Christian Eede
19 April 2024, 18:00

Nieuwe Avicii-documentaire, I'm Tim, debuteert op het Tribeca Film Festival

Het filmfestival vindt in juni plaats in New York

Avicii

Een nieuwe documentaire over Avicii gaat dit jaar in première op het Tribeca Film Festival.

De organisatoren van het in New York gevestigde filmfestival hebben de lijst met films bekendgemaakt die dit jaar op het evenement zullen debuteren, waaronder I'm Tim, geregisseerd door Henrik Burman. De film duurt iets meer dan twee uur en bevat interviews met onder meer David Guetta, Nile Rodgers en Chris Martin van Coldplay, terwijl het verhaal van Avicii's leven en zijn opkomst tot roem wordt gevolgd.

Ook met ongeziene foto's van een jonge Avicii, probeert de film zijn vroege leven te verkennen en de gebeurtenissen die ertoe hebben geleid dat dit werd afgebroken door zijn tragische zelfmoord in 2018 op 28-jarige leeftijd.

"Voordat er Avicii was, was er alleen Tim", luidt de synopsis van de film. "Getuig voor het eerst door zijn eigen woorden de reis van een verlegen maar wonderbaarlijk muzikaal talent dat al snel een van de bepalende artiesten van zijn generatie zou worden."

Vind hier de vermelding van het Tribeca Film Festival voor I'm Tim.

De film zou oorspronkelijk in 2023 uitkomen, nadat hij aanvankelijk in 2021 was aangekondigd. Een andere documentaire over Avicii is ook in de maak door meervoudig Academy Award-winnende producer Lawrence Bender.

Eerder deze maand werd Avicii's laatste concert in zijn geboorteland Zweden vertoond in Stockholm. Eerder dit jaar werd een nieuwe Avicii-podcast ‘van fans, voor fans’ gelanceerd.