Skip to main content
April Clare Welsh
15 April 2024, 14:00

Spotify ontwikkelt een ‘remix’-functie waarmee gebruikers nummers kunnen versnellen, vertragen en mixen

De streaminggigant hoopt naar verluidt “jonge gebruikers aan te spreken en tegelijkertijd nieuwe inkomsten voor artiesten te genereren”

Spotify prices

Spotify werkt aan een ‘remix’-functie waarmee gebruikers nummers kunnen versnellen, vertragen en mixen.

Zoals de Wall Street Journal meldt, hoopt de streaminggigant “jonge gebruikers aan te spreken en tegelijkertijd nieuwe inkomsten voor artiesten te genereren” met de nieuwe tools, die beschikbaar zullen zijn voor Premium-abonnees. De aangepaste versies van de nummers worden toegevoegd aan ‘virtuele collecties’ op Spotify, maar niet beschikbaar gemaakt op andere platforms.

Het rapport suggereert dat Spotify probeert te concurreren met TikTok, waar de trend naar versnelde nummers de afgelopen jaren is toegenomen: bij 38% van de nummers op TikTok werd de snelheid of toonhoogte aangepast in 2023.

Eerder deze maand meldde Bloomberg dat Spotify een 'supremium'-plan aan het ontwikkelen is, dat naar verwachting hifi-audio en andere premiumfuncties tegen een hogere prijs zal bieden.

Spotify heeft onlangs ook aangekondigd dat het nummers met minder dan 1.000 streams zal demonetiseren en zal eind deze maand de premiumprijzen verhogen. In Groot-Brittannië zal dit ertoe leiden dat de kosten met 9% per maand stijgen, van £ 10,99 naar £ 11,99.

In maart kondigde Spotify zijn besluit aan om video-leerinhoud toe te voegen aan zijn streamingplatform, inclusief lessen voor het leren van muziekinstrumenten, lessen voor muziekoptredens en tutorials voor muziekproductie.