Skip to main content
Brian Coney
14 June 2024, 17:00

Avicii fotoboek, The Life and Music of Tim Bergling, uitgebracht

Alle opbrengsten van het boek komen ten goede aan de Tim Bergling Foundation

Avicii

Er is een nieuw fotoboek uitgebracht dat het leven en de erfenis van Avicii viert, getiteld The Life and Music of Tim Bergling.

Het boek is nu beschikbaar in het Engels voor fans over de hele wereld via de officiële online winkel van Avicii en eert de muzikale reis van wijlen Tim Bergling, beter bekend als Avicii, door zijn leven te beschrijven aan de hand van een reeks foto's die zich uitstrekken van zijn kindertijd tot zijn opkomst als een EDM-pictogram.

Het bevat zeldzame persoonlijke momenten en biedt een intiem kijkje in het leven van de veel gemiste DJ en producer van elektronische dansmuziek, die in 2018 op 28-jarige leeftijd op tragische wijze zelfmoord pleegde.

Het fotoboek is ontwikkeld in samenwerking met de Tim Bergling Foundation, een liefdadigheidsorganisatie die in 2019 door de familie van Avicii is opgericht, en heeft tot doel de missie van de stichting te ondersteunen om onderzoek te financieren en preventieve oplossingen te ontwikkelen voor jongeren met zelfmoordgedachten. Alle opbrengsten van het boek komen ten goede aan de stichting.

“We zijn er trots op Tim te eren met dit boek”, deelden de ouders van Avicii, Klas Bergling en Anki Lidén, in een gezamenlijke verklaring. "We horen steeds hoeveel hij en zijn muziek voor mensen hebben betekend. We hopen dat zijn fans zullen genieten van deze fotografische reis en het verhaal van Tim."

De officiële beschrijving van het boek luidt: "Hoe kun je zien wanneer een nieuwe ster is geboren? Wanneer wordt het duidelijk dat het huidige moment de kracht heeft om de toekomst voor altijd te veranderen? Toen Tim Bergling zijn arm in de lucht hield in een iconische pose deed hij meer dan alleen het publiek aan het dansen krijgen; hij herdefinieerde ook de elektronische dansmuziek volledig.”

Het vervolgt: “Dit boek is een eerbetoon aan Tims muzikale carrière en volgt zijn leven in beelden vanaf zijn kindertijd tot enkele van zijn grootste optredens, waaronder enkele zeldzame persoonlijke momenten.

Fans kunnen hier Avicii: The Life and Music of Tim Bergling bestellen.

Dit fotoboek volgt op de release van Tim: The Official Biography of Avicii, geschreven door de Zweedse journalist Måns Mosesson. De biografie, die in 2021 werd uitgebracht, viert het leven en de muziek van Avicii en geeft tegelijkertijd een eerlijk beeld van zijn persoonlijke worstelingen.

Naast het nieuwe fotoboek gaat momenteel een nieuwe documentaire over het leven en de muziek van Avicii in première op het Tribeca Film Festival van dit jaar.