Skip to main content
Brian Coney
20 September 2023, 13:00

Avicii's debuutalbum, 'True', tourbeelden vrijgegeven en vinyl aangekondigd voor 10-jarig jubileum

Hoogtepunten zijn nooit eerder vertoonde studiobeelden van het maken van 'Addicted To You'

Avicii

Nooit eerder vertoonde concertbeelden zijn vrijgegeven ter gelegenheid van de 10e verjaardag van Avicii's baanbrekende debuutalbum 'True'.

Op 13 september - dezelfde datum als de oorspronkelijke release van het album uit 2013 - werkten Pophouse en Universal samen om het eerbetoon aan de overleden Zweedse producer en dj geboren Tim Bergling te onthullen.

Het eerbetoon bevat tal van stukjes beeldmateriaal van de 'True Tour', die fans de show laat ervaren vanuit het oogpunt van het publiek. Je kunt de eerste daarvan die worden gedeeld, 'You Make Me' live vanuit Uncasville, hieronder bekijken. 

Een breed scala aan exclusieve Avicii-inhoud zal naar verwachting binnenkort beschikbaar worden gesteld aan fans, variërend van korte stukken op maat gemaakt voor TikTok en YouTube Shorts, tot diepgaande lange inhoud die een kijkje geeft in het creatieve proces achter het album. Dit omvat nooit eerder vertoonde studiobeelden van het maken van Avicii's single 'Addicted to You' uit 2013, met zangeres Audra Mae.

Bij het nieuws hoort de aankondiging van twee nieuwe limited edition vinyledities van het album. 'True' wordt opnieuw uitgebracht op een exclusieve nieuwe kleur vinyl, terwijl het remixalbum 'True: Avicii By Avicii' voor het eerst op vinyl beschikbaar komt. Pre-orders voor beide edities zijn nu beschikbaar.

Met hits als 'Wake Me Up' en 'Hey Brother' zag het platina verkopende 'True' Avicii - die in 2018 overleed - met succes country- en popelementen verwerken in zijn gevestigde elektronische geluid. 

In mei werd bekend dat er een nieuwe documentaire over de Zweedse superster onderweg is van meervoudig Academy Award-winnende producent Lawrence Bender.

Play Video