Skip to main content
April Clare Welsh
16 October 2023, 13:00

Avicii tribute concert zal plaatsvinden in december, Tim Bergling Foundation kondigt aan

Yung Lean, Thomas Stenström en voormalig Avicii-medewerker Dan Tyminski behoren tot de performers

Avicii

Voor december is een Avicii tribute concert georganiseerd door de Tim Bergling Foundation.

De 2023-editie van het Together For A Better Day-concert vindt plaats op 6 december in de Avicii Arena in Stockholm - in mei 2021 omgedoopt van de Ericsson Globe naar de overleden EDM-dj en producer - en brengt optredens van Yung Lean, Griff, Thomas Stenström, Cherrie, Cleo en voormalig Avicii-medewerker Dan Tyminski samen.

Tickets kun je hier kopen. Naar verwachting worden er de komende weken meer artiesten aan de line-up toegevoegd.

De Tim Bergling Foundation is een organisatie voor zelfmoordpreventie en geestelijke gezondheidszorg, opgericht door de ouders van Avicii na zijn dood door zelfmoord in 2018.

In 2020 lanceerde de organisatie For A Better Day, een campagne die preventieve maatregelen met betrekking tot zelfmoord onderzoekt en gesprekken met jongeren over psychisch welzijn bevordert.

Het eerste Together For A Better Day-concert vond plaats in december in de Avicii Arena met optredens van onder andere Annika Norlin, Cherrie, A36, Amason, Håkan Hellström en het Royal Philharmonic Orchestra. Stream het volledige concert hier.

Afgelopen februari opende een meeslepend en interactief eerbetoon aan Avicii, de tentoonstelling The Avicii Experience, in Space Stockholm.

Herbekijk Avicii's reis van slaapkamerproducent naar hoofd-EDM-superster in dit stuk uit 2018.