Skip to main content
Christian Eede
22 February 2024, 17:00

Onuitgebrachte Avicii-remix, 'Beautiful Drug', voor het eerst gedeeld

De remix van Zac Brown Band lag "al heel lang in de kluis" na de dood van Avicii in 2018

Avicii

Een niet eerder gehoorde remix van Avicii is deze week voor het eerst op streamingplatforms verschenen.

Ter gelegenheid van de eerste postume release van de overleden artiest in bijna vijf jaar, na het nummer van het laatste studioalbum 'Tim' in 2019, was zijn remix van de single 'Beautiful Drug' van country-outfit Zac Brown Band uit 2015 "al heel lang in de kluis", zei Zac Brown bij de release deze week.

"Voor het overlijden van Avicii werkten hij en ik samen aan een nummer genaamd 'Broken Arrows'", voegde Brown eraan toe. "En in ruil daarvoor beloofde hij een remix te maken van een van mijn nummers" ['Beautiful Drug'].

Luister hieronder naar de remix.

Eerder dit jaar bevestigden leden van de Avicii-subreddit dat ze van plan waren een podcast over de overleden artiest te lanceren die "van fans, voor fans" zal zijn.

Dat nieuws kwam kort nadat een Avicii-tributeconcert georganiseerd door de Tim Bergling Foundation plaatsvond in de Avicii Arena in Stockholm.

De Tim Bergling Foundation is een organisatie voor zelfmoordpreventie en geestelijke gezondheidszorg, opgericht door de ouders van Avicii na zijn dood door zelfmoord in 2018. In 2020 lanceerde de organisatie For A Better Day, een campagne die preventieve maatregelen met betrekking tot zelfmoord onderzoekt en gesprekken met jongeren over psychisch welzijn stimuleert.

Play Video