Skip to main content
DJ Mag
20 November 2023, 11:00

Armin van Buuren is 's werelds nummer 1 Trance DJ in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023

De resultaten van de Top 100 DJ's poll van dit jaar werden op 15 november bekendgemaakt

Armin van Buuren 5

Armin van Buuren is verkozen tot 's werelds nummer 1 Trance DJ in DJ Mag's Top 100 DJ's 2023.

De Nederlandse trancelegende zet ook zijn ongelooflijke run voort in de top vijf van de Top 100 DJ's poll - nu met maar liefst 22 jaar. "Ik heb veel tijd in de studio doorgebracht om nieuwe nummers te maken, en had ook het genoegen om het hele zomerseizoen op vooraanstaande festivals op te treden", zei hij enthousiast toen hem werd gevraagd naar de afgelopen 12 maanden.

Qua releases dropte Armin in maart het laatste deel van zijn 'Feel Again'-albumtrilogie. De plaat - die in totaal 33 nummers bevat - is opgesplitst in drieën en zou zijn ontstaan uit Van Buuren's loskoppeling van zijn familie, vrienden en fans tijdens de COVID-19-pandemie. Nadat hij zijn levensroutines had hervormd en yoga was gaan doen, vond hij een hernieuwde liefde voor muziek, die zijn werk aan het album voedde. Armin vond ook tijd om in mei het 20e deel van zijn langlopende 'A State Of Trance'-mixalbumreeks uit te brengen. Met in totaal 41 nummers, is het verdeeld over drie mixen, in plaats van de gebruikelijke twee.

De derde mix is een eerbetoon aan een ander van Van Buuren's eigen labels, Who's Afraid Of 138?!, en onder de 14 tracks bevinden zich twee nieuwe remixen van Bogdan Vix & UUFO en Maddix van Van Buuren's recente tracks, respectievelijk 'Vulnerable' en 'Computers Take Over The World'. Naast zijn drukke releaseschema nam Armin ook het wekelijkse radioprogramma Dance Department op Radio 538 over, dat naast zijn langlopende wekelijkse A State Of Trance-uitzending wordt uitgezonden.

De prijzen werden bekendgemaakt tijdens een uitzending, georganiseerd door BBC Radio One's Arielle Free van The Standard, Ibiza. De show bevatte een iconisch optreden van David Guetta vanaf een klif op Ibiza, naast sets van vier toonaangevende dj's van unieke locaties die zich uitstrekten over vijf continenten.

De prijsuitreiking en volledige sets zijn nu te bekijken op het YouTube-kanaal van DJ Mag. Chinese kijkers kunnen ook genieten van de show op NetEase Cloud Music, de exclusieve Top 100 DJ's resultaten partner voor de Chinese markt.

Er werden 1,3 miljoen stemmen geteld uit 237 landen in de Top 100 DJ's poll van dit jaar. Je kunt de volledige Top 100 DJ's-lijst hier bekijken.