Skip to main content
Sarah Ottow
26 April 2024, 09:00

Armin van Buuren en Britse househeld D.O.D verbinden Trance en UK House met debuutsamenwerking: ‘By Now’ (Feat. Laura Welsh)

De plaat, komt voort uit de gedeelde bewondering voor elkaars muziek en de wens om zich in elkaars sound te verdiepen

Armin DOD

Met Armin van Buurens herkenbare trancemelodieën, D.O.Ds afgetekende housedrums en de zachte, emotioneel geladen zang van Laura Welsh doorkruist ‘By Now’ de momenteel enorm populaire UK house-sound aan de hand van een moderne trancetwist. De plaat volgt op een geweldige start van 2024 voor beide artiesten; waar D.O.D onlangs in zijn thuisland een gouden plaat ontving voor zijn UK Top 20-hit ‘So Much In Love’ en binnenkort onder meer events als Parklife (Manchester) en 528 (Ibiza, voor BBC Radio 1 Dance:  Ibiza) aandoet, trekt Armin van Buuren nog altijd veel bekijks met ‘Breathe In’, zijn negende studio album, en zijn nieuwe single ‘What Took You So Long’ (met de Amerikaanse artiest Gryffin), die beide een terugkeer naar zijn muzikale roots betekenden. ‘By Now’ is dan ook het perfecte vervolg op een reeks aan imponerende carrièrehoogtepunten voor beide artiesten in het lopende jaar.

“Ik voel me al langer aangetrokken tot UK house; het doet me in veel opzichten denken aan de sound waar ik in het begin van mijn carrière veel inspiratie uit haalde”, zegt Armin van Buuren“Ik ben een groot fan van de muziek die Dan (D.O.D) door de jaren heen heeft uitgebracht. Zo is ‘So Much In Love’ een buitengewone plaat die ik zelfs nog mocht remixen. Het was supertof om met hem samen te werken voor ‘By Now’ en het laat zien dat de grenzen tussen genres er zijn om overschreden te worden. Zo tof dat deze plaat eindelijk uit is!”

De laatste tijd speel ik steeds vaker met trance-invloeden in de studio; die sound is momenteel helemaal hot in het Verenigd Koninkrijk, dus wie beter dan de legendarische Armin van Buuren om een trance-track mee te maken”, voegt D.O.D toe. “In alle eerlijkheid, ik had nooit verwacht dat we echt zouden samenwerken, dus ik ben vanzelfsprekend enorm trots. Het was ook fantastisch om met een getalenteerde songwriter als Laura Welsh te mogen werken; haar zang heeft de track echt naar grotere hoogten getild. Ik kan niet wachten om te horen hoe onze fans op deze fusie van genres zullen reageren.”

Luister hier naar de nieuwe track.