Skip to main content
Charlotte Krol
7 November 2023, 13:00

Armin van Buuren en Jean-Michel Jarre werken samen aan nieuwe single 'EPICA MAXIMA"

Een herinterpretatie van 'EPICA' van Jarre's album 'OXYMORE' uit 2022

Armin Jean Michel

Armin van Buuren en Jean-Michel Jarre hebben opnieuw de handen ineengeslagen op een single – stream 'EPICA MAXIMA' hieronder.

'EPICA MAXIMA' is een herinterpretatie van 'EPICA' van Jarre's album 'OXYMORE' uit 2022. Het is een van de negen nummers op 'OXYMOREWORKS', Jarre's nieuwe gezamenlijke herwerking van zijn nieuwste album met bijdragen van Martin Gore, Brian Eno en anderen (dat nu uit is).

Sprekend over de 'EPICA MAXIMA'-samenwerking, zei Jarre: "Armin is een van de zeldzame artiesten en producers van elektronische muziek die zijn eigen direct herkenbare stijl en geluid draagt. Bovendien is Armin een geweldig mens en een geweldige vriend. Ik ben verheugd om opnieuw met hem samen te werken aan dit nummer."

Van Buuren voegde toe: "Jean-Michel Jarre is een van de belangrijkste mensen in de geschiedenis van de elektronische muziek. Hij was een van de eersten die een groot publiek van elektronische geluiden liet houden en deed een aantal legendarische concerten. Al zijn albums waren een groot deel van mijn jeugd en ik herinner me dat mijn vader luisterde naar 'Zoolook', 'Oxygène', 'The Concerts In China' en nog veel meer. 

"Ik ben vereerd dat hij me heeft uitgenodigd om weer met hem samen te werken na onze track 'Stardust'. Hij vroeg me om deel te nemen aan een project dat hij componeerde rond enkele van wijlen Pierre Henry's stems, wat resulteerde in een magisch nummer. Je kunt onze beide geluiden duidelijk horen in de track en ik ben erg trots op dit kunstwerk!"

De meest bekende samenwerking tussen de Franse en Nederlandse artiesten is 'Stardust', afkomstig van Jarre's album 'Electronica 1: The Time Machine' uit 2015.

Vorige week bracht Armin nog een single uit, met Xoro en Yola getiteld 'God Is In The Soundwaves'.