Skip to main content
Declan McGlynn
22 February 2024, 21:00

Moog teases nieuwe synth tijdens Super Bowl halftime show

De synth verscheen later op Andrew Huang's Instagram

Moog Mystery

Moog Music heeft een nieuwe synthesizer geteased, die volgens geruchten de Moog Mirror wordt genoemd door keyboardblog Synth Anatomy. Het werd voor het eerst gespot tijdens Usher's Super Bowl halftime show op zondag (11 februari).

De Moog Mirror lijkt een full-sized, polyfone synth te zijn, met twee oscillatoren en een Chord and Unison-modus, die een soort polyfonie suggereert. De extra details werden onthuld op de Instagram van muziekmakende influencer Andrew Huang, toen hij enkele cryptische afbeeldingen van de nieuwe synth deelde.

Mirror Moog

"Heb je de mysterieuze synth gezien in de halftime show van Usher in de Super Bowl?" Huang zei in de post, die je hieronder kunt zien. "Tja... Ik heb het nu in mijn atelier. Bedankt @moogsynthesizers dat je me er wat vroege speeltijd mee hebt gegeven. Opgewonden om meer te delen wanneer het wordt gelanceerd - ik denk dat mensen dit gaan omdraaien!"

Na de halftime show van de Super Bowl gingen enthousiaste Moog-fans naar Facebook om in te zoomen en afbeeldingen bij te snijden voor een beter beeld. De synth lijkt veel op de Roland Jupiter-X, heeft witte wangen en ziet er iets kleiner uit dan het vlaggenschip poly Moog One. Wat de naam, specificaties of prijs ook zijn, we zullen meer nieuws hebben over de nieuwe Moog-synth zodra ze uitkomen. 

Moog Music werd afgelopen juni overgenomen door muziektechnologieconglomeraat inMusic en schrapte vervolgens in september meer dan de helft van zijn productiebanen.

Bekijk Andrew Huang's foto's van de nieuwe Moog-synth hieronder.