Skip to main content
DJ Mag
4 October 2023, 19:00

Moog Music geeft verklaring af na ontslagen in Asheville-fabriek

Het synthbedrijf werd onlangs overgenomen door inMusic

Moog music

Moog Music heeft een verklaring uitgegeven met betrekking tot de gemelde ontslagen die "meer dan de helft" van hun personeel in Asheville, NC HQ hebben beïnvloed, evenals een deel van de productproductie van het bedrijf naar Taiwan zien verhuizen. Het nieuws, oorspronkelijk gemeld in de Asheville-Citizen-Times, kwam een paar maanden nadat de overname van Moog door inMusic in juni 2023 werd aangekondigd. De verklaring van Moog Music luidde:

"Afgelopen vrijdag [22 september] hebben we afscheid genomen van een aantal van onze bekwame productieteamleden. Voor degenen onder ons die nog steeds bij Moog zijn, vertegenwoordigen deze werknemers vrienden, broers en zussen, echtgenoten. Dit is voor niemand gemakkelijk geweest. Weet alsjeblieft dat deze mensen voortdurende compensatie en voordelen kregen bij het plannen van hun volgende carrièrestappen. "

De verklaring ging verder met te zeggen:
"Het hoofdkantoor van Moog Music blijft in Asheville, NC. We zullen hier instrumenten blijven ontwerpen, engineeren, onderhouden en produceren. We zullen ook een selectie van onze instrumenten produceren met vertrouwde partners die toegewijd zijn aan het behoud van de kwaliteit en het geluid van Moog-producten. Sommige van deze partners helpen ons al jaren om instrumenten te creëren die je kent en waar je van houdt. Deze veranderingen zijn noodzakelijk voor de toekomst van Moog, aangezien we de voortdurende uitdagingen van de productie van elektronische instrumenten in Amerika blijven aangaan."

Je kunt de verklaring volledig lezen op de Instagram van Moog Music

Moog werd in juni overgenomen door muziektechconglomeraat inMusic. Het bedrijf is ook eigenaar van Numark, Denon DJ, Akai, Alesis en nog veel meer bekende namen.