Skip to main content
DJ Mag
6 October 2023, 09:00

Serato DJ Pro 3.1 beta breidt stems functionaliteit uit

Het dj-softwarebedrijf lijkt all-in te gaan op stems separation

Serato Stems

Serato heeft zijn vlaggenschipsoftware bijgewerkt naar 3.1, de gebruikelijke reeks bugfixes toegevoegd en de Stems Performance Pad-modus uitgebreid. Met de update kunnen gebruikers stems zoals zang, drums, bas, enz. Isoleren van een gemengd nummer met behulp van pads op een officiële Serato-controller.

Voorheen was het alleen mogelijk om een ongebruikte Pad Mode te vervangen door stelen op je speciale controller, zoals de Pioneer DJ DDJ-FLX4 of RANE ONE. Met Serato DJ Pro 3.1 beta kun je de Stems Performance Pad-modus openen via populaire Serato-controllers zoals Pioneer DJ's SP1, Denon DJ S6000 en de CDJ-2000nxs2- en 3000-modellen. Dit betekent dat je een speciale controller voor stelen kunt hebben terwijl je de traditionele HID-modus gebruikt om te mengen. 

Stem-scheiding kwam voor het eerst naar DJ-software via VirtualDJ 2020 en is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van nieuwe updates, waaronder in rekordbox en Algoriddim djay. Hiermee kan iedereen acapella's en instrumentals maken van volledig gemixte stereotracks, zelfs als de officiële stems niet beschikbaar zijn. Voor turntablists en open-format DJ's is het een game-changer, waardoor het gemakkelijk is om mash-ups te maken of vocale botsingen te vermijden bij het mixen van kortere popplaten. 

Serato DJ Pro 3.1 beta introduceert ook stabiliteits- en prestatieverbeteringen, kleine GUI-updates en bijgewerkte keylock-detectiealgoritmen voor Pitch 'n' Time bij het krassen op een gemotoriseerde schotel. 

Je kunt de bèta voor Serato DJ Pro 3.1 hier downloaden. 

Eerder dit jaar kondigde AlphaTheta, het moederbedrijf van Pioneer DJ, de overname van Serato aan. Die overname werd inmiddels voor de rechter aangevochten door de concurrenten van Pioneer DJ inMusic, die eigenaar zijn van de merken Denon DJ en Numark. De overname is nog in afwachting van goedkeuring door het New Zealand Overseas Investment Office.