Skip to main content
Declan McGlynn
1 June 2024, 11:00

Met Juicy Loops 2 kun je de stepsequencer van FL Studio gebruiken in Ableton Live

Het nieuwe Ableton-apparaat herschept de populaire DAW-sequencer

Juicy Loops

YRAKI heeft Juicy Loops 2 aangekondigd, een Max for Live-apparaat waarmee Ableton-gebruikers de stepsequencer van FL Studio in Ableton Live kunnen uitvoeren.

De stepsequencer van FL Studio werd voor het eerst opnieuw gemaakt in Ableton Live via versie één van YRAKI's Juicy Loops M4L-apparaat. De FL-sequencer is een van de populaire visitekaartjes van de DAW en heeft een groot deel van de aantrekkingskracht van de software uitgemaakt sinds de lancering eind jaren negentig. Nu voegt versie twee van het Max for Live-apparaat nieuwe functies toe aan de bestaande FL-kloon.

Als aanvulling op de polymetrische benadering van het origineel, "waardoor je de vier rijen met sequenties afzonderlijk kunt bewerken en meerdere patronen van verschillende lengtes en maatsoorten kunt combineren", brengt de nieuwe update een nieuwe gebruikersinterface met zich mee, 32 stappen per track, gemakkelijk toegankelijke snelheidsbanen, en je kunt je nieuwe MIDI-loop zelfs als clip naar Ableton exporteren, zodat je er in de DAW aan kunt blijven werken.

Er zijn nog enkele andere unieke kenmerken, zoals gerandomiseerde snelheid, verschillende richtingen voor elke sequencertrack en enkele extra sample- en hold-opties voor modulatie van externe parameters.

Het Juicy Loops 2 Max for Live-apparaat kost £ 20 en is verkrijgbaar bij Gumroad.

Eind vorig jaar lanceerde FL Studio stemscheiding en AI-mastering als onderdeel van een nieuwe FL Cloud-update.