Skip to main content
Declan McGlynn
2 July 2024, 17:00

Ableton Live 12.1 voegt real-time pitch correction toe

Het nieuwe apparaat voegt zich bij een nieuwe Drum Sampler en extra functies

Ableton 12.1

Ableton heeft zijn populaire muzieksoftware Live geüpdatet naar versie 12.1 en Auto Shift toegevoegd, een real-time pitch correction apparaat dat eigen is aan de DAW.

De nieuwe update bevindt zich nu in de publieke bèta en bevat een reeks nieuwe toevoegingen en functie-updates als onderdeel van de eerste grote update sinds Live 12 eerder dit jaar werd uitgebracht.

Het belangrijkste evenement is Auto Shift, een realtime pitch-tracking- en correctieadvies waarmee gebruikers de schaal van hun nummer kunnen definiëren en zelfs polyfone harmonieën kunnen maken uit een enkele steminvoer met MIDI-zijketen. Je kunt ook vibrato aan de gecorrigeerde stem toevoegen voor meer realisme. Bekijk het apparaat in actie in de onderstaande video.

Elders is er een nieuw Drum Sampler-apparaat, gericht op het ondersteunen van one-shot samples. Het zou Ableton niet zijn zonder enkele FX- en modulatie-opties en Drum Sampler beschikt over FM- en ringmodulatie, evenals de mogelijkheid om een ​​sub-oscillatorlaag toe te voegen voor meer low-end energie.

Aan de beheerderskant is er een nieuwe Auto Tagging-functie die automatisch een tag toewijst aan uw voorbeelden en plug-ins, die is ontworpen om tijd te besparen bij het filteren of handmatig toewijzen van voorbeeldbibliotheken. De Limiter- en Saturator-apparaten zijn ook verbeterd met nieuwe Mid/Side-routing en extra functies.

Live 12.1 is nu beschikbaar als publieke bèta – lees meer over wat er nieuw is op de Ableton-website.

Live 12 heeft een hele reeks nieuwe functies toegevoegd aan de populaire app voor het maken van muziek – lees hier meer.

Play Video