Skip to main content
Eoin Murray
23 March 2024, 13:00

Ultra Miami Friday sluit vroeg vanwege zwaar weer

Bliksem en harde wind leidden ertoe dat Hardwell's headline-set werd geannuleerd

Ultra Miami

Ultra Music Festival moest vrijdag (22 maart) vroeg sluiten vanwege noodweer in Miami. 

Het festival - dat van vrijdag 22 maart tot en met zondag 24 maart plaatsvindt in Miami's Bayfront Park - ging gisteren door met zijn eerste dag te midden van waarschuwingen voor onweersbuien, zware regenval en harde wind in de regio Zuid-Florida. 

Voorafgaand aan het festival werd gokkers geadviseerd om poncho's, regenjassen en laarzen mee te nemen (maar geen paraplu's). Ultra moedigde festivalgangers ook aan om ULTRA te sms'en naar 48477 om op de hoogte te blijven van realtime veiligheidsinformatie. De festiviteiten gingen door zoals gepland tot ongeveer 9 uur EDT, toen Ultra een verklaring aflegde die luidde: "Voor uw veiligheid wordt Ultra Friday tijdelijk afgesloten. Verlaat nu alstublieft rustig het park."

Hardwell, die de headline-set op het hoofdpodium van het festival zou spelen, deelde een bericht op X, waarin hij zijn teleurstelling uitte over het feit dat hij zijn optreden moest annuleren. Hij schreef: "Ik huil nu, 3 maanden werk door het team en mezelf. Wauw...."

Rond 11.30 uur EDT deelde Ultra nog een verklaring, waarin fans werden verzekerd dat het festival nog steeds gepland staat om zaterdag door te gaan, ondanks het aanhoudende slechte weer. Er stond: "Noodweer is nog steeds in het gebied. We kijken ernaar uit je morgen te zien!"

Op het moment van schrijven gaat Ultra Music Festival de rest van het weekend door zoals gepland.