Skip to main content
Charlotte Krol
16 November 2023, 13:00

Tresor Berlin lanceert 12-weekse mentorschapscursus over het runnen van een club

Aanvragen voor de betaalde regeling sluiten aanstaande maandag (20 november)

Tresor Berlin

Tresor Berlin geeft zes jongeren de kans om te leren hoe ze een nachtclub moeten beheren.

De 12-weekse mentorschapscursus in het voorjaar van 2024, gerund vanuit Kraftwerk Berlin door Tresor's eigenaar Dimitri Hegemann, Tresor's voormalige boeker Diana Alagić en socioloog Martin Fuller, zal betaalde, theoretische en praktische ervaring met clubmanagement bieden.

De Academy of Subcultural Understanding nodigt zes jongeren uit die Duits en Engels spreken om zich vóór 20 november aan te melden voor het programma.

Fuller, die werkt voor The Academy of Subcultural Understanding, zei in een verklaring (via Resident Advisor): "We zijn de Academy begonnen om club- en subculturen in Duitsland en in het buitenland te promoten door jonge mensen te helpen hun vaardigheden en kennis te ontwikkelen om met succes hun eigen locatie te runnen.

"We willen meer clubs en podia zien, niet alleen in de grote culturele metropolen, maar ook in kleinere steden waar mensen vaak – te vaak – geen toegang hebben tot dit belangrijke onderdeel van cultuur. Subculturele ruimtes zoals clubs zijn verrijkend voor zowel mensen als steden: ze bieden een ruimte voor gemeenschappen om zich te vormen, en een plek voor collectieve extatische ervaringen."

Hij voegde eraan toe: "Ze zijn goed voor steden omdat jonge mensen minder snel wegtrekken als ze een gemeenschap hebben en een ruimte waar ze van houden, wat economische en sociale voordelen op de lange termijn heeft."

Lees meer over The Academy of Subcultural Understanding, inclusief hoe u zich kunt aanmelden via de website.