Skip to main content
Marissa Cetin
21 October 2023, 14:00

Toekomst van techno verkend in nieuwe documentaire

De korte film van de Duitse staatsomroep Deutsche Welle onderzoekt de oorsprong van de technoscene en hoe de intrede van de jongere generatie in het genre en de gemeenschap via TikTok het geluid en de stijl van uitgaan verandert

Tresor Berlin

Een nieuwe documentaire traceert techno's verleden en heden en mijmert over de toekomst van het genre en de cultuur.

How Techno Shapes the Future is de nieuwste technocentrische korte film van de Duitse staatstelevisiezender Deutsche Welle als onderdeel van de serie 'Arts Unveiled'. Het 26 minuten durende stuk, gerapporteerd door journalist Ute Pfeiffer, onderzoekt de reis van techno van ondergrondse subcultuur naar omarmd worden door de mainstream, onderzoekt het bedoelde, ruimdenkende "P.L.U.R." ethos en hoe dat in de loop van de tijd is standgehouden.

Kijkend naar de toekomst, duikt de documentaire ook in hoe jongere generaties de technogemeenschap ontdekken en zich aansluiten bij de technogemeenschap via sociale media, namelijk TikTok, en hoe dat het geluid en de stijl van de scène op korte en lange termijn verandert.

How Techno Shapes the Future werd oorspronkelijk in het weekend uitgezonden en is nu te bekijken via het YouTube-kanaal van Deutsche Welle. Sven Väth, Stacey "Hotwaxx" Hale, Nur Jaber, TAAHLIAH, Luca Eck en Nicky Böhm van Refuge Worldwide behoren tot de geïnterviewden. 

Deutsche Welle's vorige aflevering van Arts Unveiled, getiteld How Techno Was Born: From Detroit To Berlin, richtte zich op de invloed van de Detroit techno-initiator op de Berlijnse muziekscene na de val van de Berlijnse muur in 1989. 

Bekijk hoe techno de toekomst vormgeeft.

Play Video