Skip to main content
News

THE OTHER SIDE: Echo’s in Houthavens Amsterdam

Een meeslepende reis met L-ISA

THE OTHER SIDE Tatiana van Waveren
Credit: Tatiana van Waveren

THE OTHER SIDE is de eerste club in wereld die beschikt over de revolutionaire L-ISA immersive geluidstechnologie van L-Acoustics. De hoofdzaal, met een capaciteit voor 900 enthousiastelingen, is uitgerust met een ultramodern 14.1.5 L-Acoustics geluidssysteem dat het publiek omringt en luisteraars een ongeëvenaarde helderheid, een natuurlijke auditieve ervaring en een breed geluids panorama biedt.

Verscholen tussen de historische Houthavens van Amsterdam ligt THE OTHER SIDE, een belichaming van artistieke evolutie, creativiteit en zelfexpressie. Binnen de muren van een omgebouwde fietswerkplaats hebben ze een ambiance gecreëerd die resoneert met hun unieke geluid. Vanaf 30 september nodigt deze unieke locatie muziekliefhebbers uit om diep te duiken in een ongeëvenaarde meeslepende auditieve wereld.

Geïntroduceerd in 2016, stelt L-ISA artiesten in staat om meeslepende geluidservaringen te creëren en te leveren voor live producties. Met typische stereo geluidssystemen bevinden de meeste concertgangers zich buiten de centrale "sweet spot", waardoor ze de volledige audio-ervaring missen.

L-ISA ruimtelijke audietechnologie zorgt ervoor dat elke luisteraar in het hart van de ervaring zit en voelt alsof ze "in de muziek" zitten. Nog verbazingwekkender is de speakeropstelling om het publiek vanuit elke hoek met geluid te omhullen. Dit resulteert in een 360-graden ervaring. Bereid je voor om de muziek om je heen te voelen, om elke noot, elke beat, vanuit elke richting te horen. Dit is L-ISA Immersive Hyperreal Sound.

Achter dit baanbrekende initiatief staan Doeshka Vrede en Jasper Lowik. Met de opkomst van de pandemie droomden ze samen: van een collectief van artiesten, een dynamisch muzieklabel en onvergetelijke evenementen die daaromheen draaien. Hun ethos draait om afstemming op de ritmes van de natuur, waardoor individuen kunnen putten uit hun puurste, meest vreugdevolle zelf. Het duo drijft dagelijks het bureau en het muzieklabel met passie. Ze hebben een ruimte gecreëerd voor een artiest in residentie uit hun selectie, de innovatieve act End of Time, en bieden hen een ruime geluidsstudio om hun vakmanschap te verfijnen. Terwijl wekelijkse dans-, jazz- en alt-klassieke evenementen het ritme bepalen, resoneert de grote evenementenruimte ook met unieke audio-ervaringen.

Klik hier voor meer infomatie.