Skip to main content
Marissa Cetin
13 March 2024, 17:00

Serato en Roland vieren TB-303 en TR-606 met nieuwe vinylrelease

J. Rocc, Fast Eddie, Shadow Child en DJ Haus dragen nieuwe muziek geproduceerd met de iconische drummachines bij aan een speciale editie 12-inch, die nu verkrijgbaar is

Serato Roland

Serato en Roland hebben de handen ineengeslagen om een speciale editie van vinyl LP uit te brengen om "303 Day" te vieren. 

De muziektechgiganten hebben J. Rocc, Fast Eddie, Shadow Child en DJ Haus ingeschakeld om nieuwe tracks te produceren met behulp van de iconische Roland TB-303 Bass Line Synthesizer en TR-606 Drumatix-drummachines voor de jubileum 12-inch. 

Chicago house legende Fast Eddie zei dat de TB-303 de sleutel was tot zijn geluid en succes. "Als de 303 er niet was geweest, zou ik hier nu niet eens met je praten", zei hij in een persverklaring. "Dat is mijn geschiedenis". 

Lees hier meer over het project en de connecties van artiesten met de tools, en waar je een exemplaar van de plaat kunt ophalen.

Roland vierde vorig jaar zijn 50-jarig bestaan. Lees hier terug op vijf decennia van het baanbrekende bedrijf. Een van de laatste nieuwe kits, de GAIA 2-synth, werd uitgebracht in september 2023.

Serato werd afgelopen juli overgenomen door het nieuwe moederbedrijf van Pioneer, AlphaTheta Corporation, wat InMusic ertoe aanzette om met juridische stappen te dreigen. Het breidde de functionaliteit van zijn vlaggenschipsoftware DJ Pro afgelopen september uit naar 3.1-bèta. 

Vorig jaar voor 303 Day verzamelde DJ Mag de beste (bijna allemaal gratis) 303-samples

Luister naar de 303-mix van J. Rocc.