Skip to main content
DJ Mag
6 October 2023, 17:00

Glastonbury 2024 ticket verkoop data bekend

De officiële data voor de kaartverkoop zijn bevestigd voor begin november

Glastonbury
Glastonbury Festival via Facebook

Glastonbury heeft de kaartverkoopdata bevestigd voor de editie van het festival in 2024, die volgend jaar van 26 tot 30 juni zal plaatsvinden.

Algemene toegangskaarten gaan op zondag 5 november om 9.00 uur (GMT) in de verkoop, terwijl tickets plus busreizen naar het festival een paar dagen eerder op donderdag 2 november om 18.00 uur (GMT) in de verkoop gaan.

Organisatoren hebben bevestigd dat tickets dezelfde prijs zullen blijven als vorig jaar - £ 355 plus £ 5 boekingskosten - maar de aanbetaling is £ 50 gestegen tot £ 75, die in november moet worden betaald. Het resterende saldo is betaalbaar in de eerste week van april 2024, voorafgaand aan de lancering van de wederverkoop in het late voorjaar.

Tickets zullen exclusief worden verkocht bij glastonbury.seetickets.com, waarbij de organisatoren benadrukken dat geen andere site of agentschap tickets toegewezen krijgt. Tickets kunnen in groepen worden gekocht, maximaal zes per persoon.

Om in aanmerking te komen voor de aankoop van een ticket, moet u zich gratis registreren vóór maandag 30 oktober om 17.00 uur (GMT). Als je je eerder hebt geregistreerd sinds het jaar 2020, heeft het festival een waarschuwing afgegeven om dit te bekijken voor de volgende kaartverkoop. Meer informatie over Glastonbury-registraties vindt u hier.

Tickets voor de editie van 2023 waren binnen een uur na de verkoop in november vorig jaar uitverkocht, terwijl doorverkooptickets in april in slechts zes minuten uitverkocht waren. Vorige maand deelde Glastonbury advies over de beste manier om tickets voor het evenement in 2024 te bemachtigen. 

Het festival van dit jaar zag grote elektronische muzieknamen zoals Fatboy Slim, Fred opnieuw .., SHERELLE, I. JORDAN en The Chemical Brothers in de voorhoede van de actie terwijl fans genoten van bijna een week livemuziek op Worthy Farm.

"Recordaantallen" stemden ook af om de muziek vanuit hun huis te bekijken, zeiden de organisatoren van Glastonbury, met digitale inhoud die 50,3 miljoen keer werd gestreamd via BBC iPlayer en BBC Sounds. Herbeleef hier enkele van de beste elektronische sets van Glastonbury's 2023-editie - inclusief Shygirl, Sudan Archives en Hot Chip.