Skip to main content
Marissa Cetin
24 June 2024, 14:02

Vergelijk de locatiegrootte van Glastonbury met plek op wereld via interactieve kaart

Paramotorbedrijf Launch-It uit Somerset heeft ook luchtfoto's gedeeld van het voorbereide Worthy Farm-kampterrein, voorafgaand aan het jaarlijkse festival dat deze week begint

Glastonbury terrein
CREDITs: JAMES PEARCE/LAUNCH-IT PARAMOTORING

Met deze interactieve kaart kun je meten hoe groot het festival en de camping van Glastonbury zijn in vergelijking met bijvoorbeeld jouw buurt.

De in Manchester gevestigde programmeur Geoffrey Prytherch heeft een tool gemaakt om de grootte van het Worthy Farm Glastonbury-terrein te vergelijken met waar ook ter wereld. Voer een postcode in op de Glastonbury Map Overlap en kijk hoe een wandeling over het festivalterrein zich verhoudt tot een wandeling door de buurt.

Prytherch, die op zijn website benadrukte dat de kaart "op geen enkele manier verbonden is met Glastonbury Festival", besloot deze interactieve tool te bouwen toen een oudere, soortgelijke website "plotseling verdween", zei hij op zijn blog. "Ik heb de taak op mij genomen om het terug te halen en voor alle anderen levend te houden."

Warwickshire World ontdekte dat het ongeveer 900 hectare grote terrein in Somerset andere grote festivals overtreft, zoals Coachella (642 hectare), Leeds (600 hectare) en Reading (100 hectare).

Volgens de website van Prytherch is de tool online sinds juni 2020, maar wordt hij opnieuw verspreid voorafgaand aan het Glastobury-festival van 2024, dat begint op woensdag 26 juni en loopt tot en met zondag 30 juni.

Paramotorbedrijf Launch-It uit Somerset heeft ook luchtfoto's gedeeld – genomen op 300 meter hoogte – van de Worthy Farm-campings, voorafgaand aan het festival dat deze week van start gaat. “Het is enorm daarboven”, vertelde de lokale paraglider James Pearce aan BBC News. "Mensen zien de omvang ervan niet, daarom doe ik het."

Bekijk hier Prytherch's interactieve Glastonbury Map Overlay en bekijk Pearce's foto's van het opgezet Glastonbury-kamp hieronder.