Skip to main content
Sarah Ottow
25 April 2024, 18:00

Brussels Airlines en Tomorrowland presenteren trots ‘Amare’

Het nieuwste Belgische icoon, een speciaal geschilderde Airbus A320neo

Tomorrowland Brussels Airline

Brussels Airlines en Tomorrowland presenteren met trots ‘Amare’, het nieuwste Belgische icoon, dat eenheid vertegenwoordigt voor mensen over de hele wereld. De gloednieuwe en speciaal geschilderde kleurstelling van de Airbus A320neo is ook voorzien van augmented reality. Beide partners voeren ook hun inspanningen op om de Tomorrowland-vluchten duurzamer te maken. Amare zal niet alleen de festivalgangers naar Tomorrowland brengen, maar zal vanaf 26 april 2024 ook commerciële vluchten uitvoeren.

Brussels Airlines heeft de verlenging van de samenwerking met Tomorrowland aangekondigd tot 2028. Sinds 2012 werkt de Belgische luchtvaartmaatschappij vol trots samen met Tomorrowland, waardoor elke zomer tienduizenden festivalgangers naar België komen. Dit partnerschap is gebouwd op gedeelde waarden, waaronder een passie voor het verkennen van de wereld, het verbinden van culturen en een toewijding aan ecologische duurzaamheid. Deze zomer reizen bijna 47.000 festivalgangers naar Tomorrowland België via de unieke Global Journey-reispakketten, die een all-inclusive ervaring bieden met vervoer (vlucht, bus, trein), accommodatie (DreamVille, B&B, hotel) en festivaltickets. Ongeveer 14.500 festivalgangers boekten een Global Journey-pakket met vlucht. Gedurende de twee weekenden zullen ongeveer 165 verschillende vluchten van over de hele wereld plaatsvinden.

Amare reist de wereld rond
Amare belichaamt enkele kernwaarden van Tomorrowland, waaronder liefde, vriendschap en eenheid. Amare komt tot leven tijdens ‘Adscendo’, zowel in het boek als op de podia, maar speelt ook een belangrijke rol in de toekomstige fictieromans van Tomorrowland. In het Tomorrowland Universum is Amare de enige die door verschillende Tomorrowland-werelden kan reizen via Paperworld, het magische parallelle spectrum dat de verschillende werelden met elkaar verbindt.

Vanuit deze gedachtegang werd Amare gevisualiseerd alsof de mythische vogel door het ‘spectrum van de ruimte’ reisde door hem naar achteren te laten vervagen. Dit zorgt ook voor een sterker bewegingsgevoel en maakt het vliegtuig nog dynamischer. ​ Het nieuwe ontwerp straalt bovendien een enorme magische kracht uit door energielijnen en deeltjes die in de bewegingsrichting staan, dit om nog eens te benadrukken dat Amare een magisch wezen is dat voortdurend in beweging is met als doel mensen bij elkaar te brengen.

Augmented Reality
Amare is het eerste vliegtuig dat augmented reality in zijn kleurstelling heeft, waarbij het wezen tot leven komt wanneer het wordt gescand via specifieke sociale mediakanalen zoals Instagram en TikTok. Deze functie biedt de Mensen van Morgen een eerste uitgebreide verhaalvertelling over de wereldberoemde en mythische vogel Amare, die eenheid symboliseert en tijd en ruimte overstijgt.

Het hele ontwerpproces van de kleurstelling duurde ongeveer 15 maanden en er werd veel aandacht besteed aan details, van de veren van de vogel tot de schittering van het vuurwerk dat overgaat in het logo van Brussels Airlines.

De Tomorrowland-ervaring gaat uiteraard verder in het vliegtuig, waar passagiers kunnen genieten van het indrukwekkende geluidssysteem en de speciale sfeerverlichting in de cabine.

Duurzame vliegtuigbrandstof en groene tarieven
​Zowel Brussels Airlines als Tomorrowland zetten zich in om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en de nodige stappen te ondernemen om hun impact te minimaliseren. Beide partners zijn zich bewust van hun impact op het milieu en hebben de afgelopen jaren gewerkt aan het verminderen ervan.

De nieuwe Amare is de tweede gloednieuwe A320neo die in december 2023 aan de vloot van Brussels Airlines werd toegevoegd. ​ De neo stoot tot 20% minder CO2 uit en tot 50% minder geluid dan zijn voorgangers. De nieuwe Amare is dus een tastbaar voorbeeld van hoe Brussels Airlines en Tomorrowland hun ecologische impact willen verminderen.

Bovendien zullen alle Global Journey Packages die Brussels Airlines en Tomorrowland samen verkopen voortaan Green Fares zijn, die de vluchtuitstoot compenseren met Sustainable Aviation Fuel (20%) en dankzij de investering in kwalitatieve CO2-reducerende programma’s (80%).

Als klap op de vuurpijl tekenden Tomorrowland en Brussels Airlines een overeenkomst om te investeren in de aankoop van SAF om de totale CO2-uitstoot van alle partyvluchten die zullen worden uitgevoerd te compenseren.