Skip to main content
DJ Mag
2 October 2023, 09:00

Roland kondigt nieuwe hardware synth GAIA 2 aan

Het nieuwe keyboard beschikt over een mix van virtuele analoge en wavetable oscillatoren

Gaja HERO Roland

Roland heeft een nieuwe hardware synth aangekondigd, de GAIA 2, die nu te koop is.

Met veel tactiele controle maakt de synth gebruik van een mix van wavetable en virtuele analoge oscillatoren om een mix te creëren van de klassieke analoge tonen waar Roland bekend om staat, evenals modernere, digitale geluiden. Het beschikt ook over 37 full-size toetsen en een lay-out met één bediening per functie, waardoor het perfect is voor onderwijs en hands-on geluidsontwerp. Roland zegt dat je niet je toevlucht hoeft te nemen tot "creativiteit-dodend menuduiken". Je kunt ook op de randomiseerknop drukken om aan de slag te gaan met nieuwe ideeën. 

Geluiden van legendarische Roland-kit zoals de Jupiter-8, Juno-106 en SH-101 zijn inbegrepen als vooraf geïnstalleerde uitbreidingspakketten, met meer pakketten beschikbaar via Roland Cloud. Over Cloud gesproken, het is ook mogelijk om via een mobiel apparaat verbinding te maken met Roland Cloud Connect om extra content te bekijken en te downloaden. 

Met een aanraakgevoelige X/Y-pad genaamd Motional Pad kan elke parameter worden toegewezen aan de X- en Y-as, voor onmiddellijke morphing van geluiden en texturen. U kunt deze bewegingen ook opnemen als onderdeel van een reeks. Er zijn ook meer dan 50 effecten inbegrepen, zoals het klassieke Roland Chorus en een speciale reverb- en delaysectie, waarvan Roland zegt dat het "studiokwaliteit" is. 

Aan de achterkant vindt u een USB-C-poort, evenals een A-poort voor het aansluiten van USB-flashstations voor opslag en back-up, of voor het aansluiten van een extra MIDI-apparaat voor extra parameterregeling. 

De Roland GAIA 2 is nu verkrijgbaar voor 899,99 dollar. Lees hier meer op hun website.

Play Video