Skip to main content
April Clare Welsh
10 August 2023, 9 AM

Roland kondigt eerste "meeslepende" winkelruimte in Japan aan

De Roland Store Tokyo volgt op de lancering van de eerste Londense winkel en showroom van het bedrijf vorig jaar

Roland store
Afbeelding via Roland

Roland opent in oktober zijn eerste 'immersieve' winkelruimte in Japan.

De Roland Store Tokyo, gelegen in de wijk Harajuku van de stad, volgt op de opening van de nieuwe Londense winkel en showroom van Roland vorig jaar en bestaat uit drie niveaus. Synths en DJ-gerelateerde projecten op de eerste, digitale piano's op de tweede, en Roland V-Drums kits en BOSS-merkproducten op de derde. Afspraken met Roland-productspecialisten zijn ook beschikbaar. 

Het doel van de Roland Store Tokyo in Harajuku is om "zoveel mogelijk muziekliefhebbers" te bereiken en "bezoekers een echte ervaring te bieden van het verbinden met onze producten en cultuur in een intieme omgeving", aldus Roland CEO Gordon Raison.

De Roland Store Tokyo opent zijn deuren op 1 oktober 2023. Meer info over de winkel vind je hier.

Op 8 augustus meldden we dat Roland een unieke 808 BMX-fiets veilt ter gelegenheid van de 808-dag van dit jaar. Het merk vierde vorig jaar ook zijn 50e verjaardag met de lancering van een nieuwe website met enkele van hun meest iconische uitrustingsstukken van de afgelopen vijf decennia.

DJ Mag Tech sprak onlangs met twee Roland-gebruikers en medewerkers - muzikant Ken Ishii en kunstenaar / ontwerper Yuri Suzuki - om na te denken over het baanbrekende traject van het bedrijf. Lees het artikel hier.