Skip to main content
Jack Ramage
9 October 2023, 15:00

Geschiedenis van de synthesizer onderzocht in nieuwe zine-serie

De zine-serie verkent 46 van de meest invloedrijke drummachines, synths en samplers

Synthesizer historie

Er is een nieuwe zine-serie gelanceerd die de geschiedenis van de synthesizer onderzoekt. 

Nu uit en gepubliceerd via Velocity Press, de eerste twee edities van 'Synthesizer Evolution', duikt diep in 46 van de meest invloedrijke drummachines, synths en samplers van 1949 tot 1996. 

Elke editie bevat ook gedetailleerde illustraties en inzicht in hun ontwikkeling door de auteur van de serie, Oli Freke. 

De lancering volgt op het boek van Freke, 'Synthesizer Evolution: From Analogue to Digital (and Back)', dat in 2021 werd uitgebracht. 

Bij de aankondiging van de nieuwe zine-serie postte Velocity Press op Instagram: "We zijn verheugd om aan te kondigen dat Oli Freke, de auteur en illustrator achter 'Synthesiser Evolution: From Analogue to Digital (and Back)', een prachtige Synthesiser Evolution A6 zine-serie heeft ontworpen."

"De uitvinding van de synthesizer in de jaren 1960 veranderde onveranderlijk het traject van muziekcultuur en -productie, toen muzikanten nieuwe manieren ontdekten om hun sonische werelden te articuleren ... De titels van Oli, 'Vintage Synths' en 'Drum Machines &Samplers', beslaan elk 52 pagina's en bevatten 46 van de meest invloedrijke, belangrijke en interessante synths, drummachines en samplers uit de geschiedenis.

Eerder dit jaar publiceerde Velocity Press ook een zine-collectie ter ere van de belangrijkste labels van dancemuziek

Je kunt hier een exemplaar van beide edities van de nieuwe zine, 'Vintage Synths' en 'Drum Machines & Samplers', ophalen.