Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
11 August 2023, 12:19

Modulaire MacBook met bevestigbare vinyl draaitafel voorgesteld in nieuw Apple patentdocument

Aanpasbare laptops die bestaan uit verwisselbare onderdelen, kunnen de volgende generatie creatief computergebruik inluiden

Apple Macbook Turntable
Abeelding: Apple Inc

Een nieuw Apple-patentdocument heeft gehint op enkele belangrijke potentiële wijzigingen aan de MacBook-laptops van de techgigant, waaronder wat een bevestigbare vinyl-draaitafel lijkt te zijn.

Ingediend bij het United States Patent and Trademark Office op 25 juli 2023, verwijst de ontwerpbeschrijving - die u hier volledig kunt zien - naar "modularized [sic] computing and input devices". Dit zou gebruikers in staat stellen om op maat gemaakte machines te bouwen die zijn afgestemd op hun behoeften van verschillende hardware, waaronder brede touchscreens, toetsenborden en zelfs een vinyl-platenspeler. 

Apple heeft nog geen commentaar gegeven op het gepubliceerde patent, dat een multifunctioneel scharniersysteem toont dat verschillende iteraties van de computer mogelijk maakt, afhankelijk van de voorkeur en behoeften. Een afneembaar toetsenbord en ten minste twee verwijderbare OLED / LED-schermen vormen de kern van een systeem dat "een verscheidenheid aan ontwerpen en configuraties kan bevatten om verschillende toepassingen mogelijk te maken". De technische tekeningen in het patentdocument tonen de MacBook in verschillende iteraties - een vorm vergelijkbaar met de meeste tablets, met een toetsenbord bevestigd, een andere met behulp van meerdere schermen, waarvan er één wordt gebruikt als een tekenblok.

Apple heeft echter een lange geschiedenis van het indienen van patenten die nooit het daglicht zien als echte producten. In de afgelopen maanden zijn dit AirPods geweest die hersenactiviteit kunnen scannen en mobiele schermen met aanraaksensorlagen over alle delen van het apparaat. Als de plannen werkelijkheid worden, zouden ze de grootste verandering in de MacBook-build betekenen sinds de oprichting van de lijn in 2006, na de enorme prestatiesprong van het overschakelen naar M1-processors drie jaar geleden, meer recent de M2.