Skip to main content
April Clare Welsh
31 August 2023, 13:00

Welsh DJ wint Technics DMC UK kampioenschap na 36 jaar proberen

Cwmbran-dj Huw Wackman was drie keer als tweede geëindigd

UK Champion HUW WACKMAN
Afbeelding via DMC / Rob Farrell

Cwmbran DJ Huw Wackman - echte naam Miaer Lloyd - heeft na 36 jaar proberen het legendarische DMC UK-kampioenschap van Technics gewonnen.

Lloyd wist er met een gebroken vinger en kapotte versnelling met de overwinning vandoor te gaan, aldus de BBC

Dit jaar vond het DMC UK-kampioenschap plaats op het Boomtown Festival in Hampshire, waarbij Lloyd op 18 augustus voor een publiek van 75.000 toeschouwers verscheen.

Lloyd heeft in totaal zes keer deelgenomen aan de DMC UK-competitie sinds 1987, toen het plaatsvond in de voormalige Swansea-nachtclub Martha's Vineyard. Eerder eindigde hij al drie keer als runner-up.

"Mijn vader was een mijnwerker en kocht me mijn eerste decks met zijn ontslaggeld in de jaren 80", vertelde hij aan de BBC. "Ik ging langs de clubs om mijn vak te leren, zo hard en zo vaak als ik kon te oefenen."

"Het laat zien wat je kunt bereiken als je gewoon doorzet en in jezelf gelooft," vervolgde hij. "Nu kan ik gewoon niet wachten om naar de VS te gaan en iedereen daar te laten zien hoe we dingen hier in Wales doen."

Lloyd beet zijn tanden stuk als dj in de jaren '80, toen bekend als DJ Excel, en doceert nu hiphopmuziek en -cultuur in Zuid-Wales. 

Bekijk hieronder een video van hem in actie.

Play Video