Skip to main content
Sarah Ottow
19 June 2024, 13:00

XXL Malta 3 dagen en nachten lang harde techno op het mooie eiland Malta

Van de organisatoren Teletech en The Warehouse Project

XXL Malta
Credit: Rupert

Eind juni dit jaar vond de eerste editie plaats van deze weekender. Bijzonder aan deze eerste editie is dat dit internationale festival al was uitverkocht voordat de tweede fase van de line-up was aangekondigd.

De line-up van dit drie dagen durende festival was een goede impressie van waar de hard house scene naar toe gaat.

Bij aankomst in Fort Sint-Elmo op de vrijdag was Baron Von Trax (Australië) reeds aan het draaien. Het lucht was een beetje bewolkt, maar al gauw trok deze weg en begon de zon te schijnen. Op dat zelfde moment draaide Baron Von Trax de track: Waiting for the sun van Ruff Driverz. De set bestond uit instrumentale hard house samples die vloeide uit de speakers. De daarop volgende artiesten waren het DJ Duo: Cybersex uit Nederland. Beide artiesten draaien ook individueel van elkaar en maken internationaal steeds meer furore, na dit optreden op Malta moesten ze gelijk door naar Dortmund (Duitsland). De track Eargasm God van Sonar, bracht een vrolijke noot bij het aanwezige publiek.

De mainstage van Fort Sint Elmo, had een groot podium achter de DJ booth, voor de aanwezige festivalgangers zorgde dit voor een upclose ervaring. Rebekah uit de UK haalde uit haar platentas een flinke dosis Hardstyle. Het internationale publiek ging volledig op in de muziek, de mobiele telefoons waren amper zichtbaar wat zorgde voor een gefocust publiek.

Zaterdag stond Club Uno op her programma, deze locatie was overdag en in de nacht het toneel voor XXL Malta. Een club met 3 areas, waarvan 2 openlucht, perfect voor een evenement op het warme Malta. De track All I Wanna Do van PAAE, Leah & Esca werdt gedraaid door het Dream DJ Team (Oostenrijk). Dit vrolijke DJ duo draaide een set met humor: Wir haben Spass und ihr nicht, klassieke muziek samples heftig gevolgd door de tekst: Fooled you! Remixen van Benny Benassi (Satisfaction) en Robbie Williams met Angels knalde de club door en het publiek. Juicy Romance uit Australië nam de draaitafels over en draaide onder andere de track: Magan van Pacou.

In de Treehouse area van Club Uno draaide Randomer gevolgd door Kander, beide uit de UK. Ramdomer draaide een een paar Hard House track van het Tidytrax label: Lisa Lashes - What Can You Do 4 Me? (Lee Haslam en Guyver.) en Party Peopl van Rumble, Maddox. Kander eerst met shirt aan, maar daarna ging die uit door het harde werk in de DJ booth gaf het publiek alles. The Last Time – Mark Mirror, The Jam – FLKN en Never Give a F**k – Vortek’s2, Teksa, Spice Up!

Het Engelse publiek keek uit naar de set van Kettama (Ierland), de Main stroomde vol met festivalpubliek en om te genieten van de track Timballe van Hertz, een instrumentale track met Engelse vocals.

XXL Malta 1

Beide organisaties (Teletech en The Warehouse Project) organiseren al enige tijd verschillende evenementen door heel Europa, waardoor de achterban goed vertegenwoordigd is op XXL Malta.

De verschillende locaties waar het festival werd gehouden, zijn verspreid over het eiland. De vette line-up is dus niet het enige waarvoor de bezoekers komen. De unieke locaties, zon, strand, betaalbare horeca, het eiland gevoel en het feit dat Malta maar 3 uurtjes vliegen is, zorgen ervoor dat een bezoek aan dit festival als een vakantie voelt.

Fort Sint-Elmo is een bastion in Valletta op Malta en maakt deel uit van de vele vestingwerken die de Orde van Malta heeft gebouwd rond de Grand Harbour samen met Fort Sint-Michael en Fort Sint-Angelo. Het fort bevindt zich op de punt van het schiereiland Sciberras. Hoewel het fort volledig werd verwoest door bombardementen, werd het later herbouwd en versterkt, waardoor het gedeeltelijk verankerd raakte in de stadsmuren van Valletta.

Club Uno ligt in de omgeving van een blauwe zee en ongerepte stranden, met terrassen in de open lucht, drie afzonderlijke podia en de meest chique bars, waardoor het een uitstekend feestcomplex is.

Kasteel Castello is een prachtig kalkstenen gebouw met twee verdiepingen en een achtertuin. De hoofdindeling van het interieur bestaat uit het intacte 18e-eeuwse gebouw.

Bootparty's en het mooie strand

XXL Malta 2

De datum voor de volgende editie is reeds aangekondigd, de early bird tickets zijn al uitverkocht. Meld je hier aan voor fase 2 ticket verkoop.