Skip to main content
Brian Coney
6 October 2023, 15:00

Suge Knight weigert te getuigen in Tupac Shakur moordproces

Het komt een week nadat Duane 'Keefe D' Davis werd aangeklaagd voor de moord op de legendarische rapper

Tupac

Suge Knight heeft geweigerd te getuigen in het moordproces tegen Tupac Shakur.

De mede-oprichter en voormalig hoofd van Death Row Records vertelde TMZ dat hij de aanklagers niet zal helpen in het proces om Duane "Keffe D" Davis te veroordelen voor de moord op Tupac Shakur in 1996. Het nieuws komt een week nadat Davis werd gearresteerd en beschuldigd van moord met een dodelijk wapen in verband met de fatale schietpartij op de legendarische rapper in 1996.

"Ik ga niet op de tribune staan en tegen iemand getuigen", zei Knight tegen TMZ-oprichter Harvey Levin. "Voor wat?" Hij voegde eraan toe: "Ik zou niet gaan, ik zou niet getuigen. Niets van die shit."

In de TMZ-exclusive voegde Knight - die die avond ook met Shakur in de BMW werd neergeschoten - eraan toe dat hij verbaasd was dat er eindelijk een arrestatie is verricht in de moord. Hij noemde ook zijn geschiedenis met Davis en merkte op dat de twee samen hadden gevoetbald en dat hij ondanks hun geschiedenis geen gevangenisstraf "op mijn ergste vijand" zou wensen.

Volgens een rapport van Complex werd Knight gevraagd naar de geruchtmakende betrokkenheid van Davis' overleden neef Orlando Anderson, waarop hij antwoordde: "Ik heb nooit iets slechts te zeggen gehad over Orlando omdat hij niet de schutter was."

Volgens TMZ zijn Knight en de 60-jarige Keffe D de enige twee mensen die betrokken zijn bij het incident die nog in leven zijn. Het onderzoek naar de dood van Shakur in een drive-by-schietpartij in Las Vegas gaat al tientallen jaren door, met een aantal aanknopingspunten die uiteindelijk tot doodlopende wegen leiden. 
 

De ontwikkeling komt slechts enkele maanden nadat het huis van Davis' vrouw, in Henderson, Nevada, door de politie werd doorzocht in verband met het onderzoek naar de moord op Shakur.

De verdachte is al lang bekend bij onderzoekers, nadat hij eerder in interviews en in zijn memoires uit 2019, 'Compton Street Legend', had toegegeven dat hij in de Cadillac zat waaruit Shakur werd neergeschoten op het moment van de schietpartij. Hij is nu de eerste persoon die is gearresteerd in direct verband met de moord, waarbij de politie zegt dat drie andere verdachten van de moord nu allemaal zijn overleden.

Op 26 oktober verschijnt de eerste en enige door nalatenschap geautoriseerde biografie van Tupac Shakur.