Skip to main content
April Clare Welsh
13 November 2023, 13:00

Datum moordzaak Tupac Shakur vastgesteld

Duane "Keffe D" Davis werd in september gearresteerd in verband met de dodelijke schietpartij van de rapper

Tupac

Er is een datum vastgesteld voor het proces over de moord op Tupac Shakur in 1996. 

Op 4 juni 2024 zal Duane "Keffe D" Davis, de 60-jarige man die in september door de politie van Nevada werd gearresteerd, terechtstaan voor de dodelijke schietpartij op de overleden rapper. Davis is de eerste persoon die is gearresteerd in direct verband met de moord, waarbij de politie zegt dat drie andere verdachten van de moord nu allemaal zijn overleden.

Volgens een rapport van AP was Davis, een voormalige leider van een straatbende in Zuid-Californië, al enige tijd bekend bij onderzoekers. Hij had in interviews en ook in zijn memoires Compton Street Legend uit 2019 toegegeven dat hij in de witte Cadillac zat van waaruit 27 jaar geleden op Shakur werd geschoten. 

Vorige maand, tijdens de eerste rechtszitting sinds zijn arrestatie, voegde een officier van justitie eraan toe dat Davis ook was beschuldigd van de bedoeling om een criminele bende te promoten en te helpen.

Davis, die heeft gepleit niet schuldig te zijn aan de aanklacht, heeft twee door de rechtbank aangestelde advocaten gekregen. Zijn advocaten, Charles Cano en Robert Arroyo, zeiden dat ze van plan zijn borgtocht te vragen, en legden uit dat ze het "omvangrijke" bewijsmateriaal nog moeten doorzoeken, zoals beschreven door officier van justitie Marc DiGiacomo.

Eerder deze maand werd Shakur geëerd met een Oakland-straatnaam dat naar hem is vernoemd.