Skip to main content
Martin Guttridge-Hewitt
8 November 2023, 11:00

Parfum geïnspireerd op "high-octane energy of hardcore techno raves" gaat in de verkoop

De fabrikant heeft de geur beschreven als "dark en hard"

Perfume

Een nieuw parfum geïnspireerd op de "high-octane energie van hardcore techno raves" is in de verkoop gegaan. 

165 BPM's, ontwikkeld door niche-geurmerk UFO Parfums, is een limited edition-product dat volgt op eerdere geuren, waaronder Anal, Hentai en Liquid. Volgens het persbericht van de lancering is de nieuwste toevoeging aan het onconventionele repertoire van het gezelschap "geïnspireerd op de adrenaline-aangedreven ritmes van rave", een eerbetoon aan de vroege gabber van de jaren 1990 en biedt het een eerbetoon aan de Snakepit, een ruimte dicht bij de LA-rivier die synoniem staat voor undergroundfeesten in de stad.

De geur is gemaakt van een aantal ongebruikelijke ingrediënten, waarvan bijna 80% volledig natuurlijk is. Deze omvatten Araucaria, Buddhawood, Honeysuckle Absolute, Massoia Bark, Bulgarian Rose Otto, Roman Chamomile, Silver Fir en Spikend. Beschreven als "donker en hard", is een begeleidend videowerk gemaakt door de in Californië gevestigde kunstenaars Emma Pryde met Los Angeles rave-icoon Baseck. 

Play Video

Baseck heeft ook bijgedragen aan een nieuw compilatiealbum dat wordt uitgebracht om het parfum te ondersteunen. Werk van Anna Morgan, Aura T-09, DJ Girl, DJ Manny, Otodojo en Tim Reaper bevat, om er maar een paar te noemen, en alle opbrengsten van de verkoop van de audio worden rechtstreeks aan de artiesten betaald.

Je kunt de geur hier pre-orderen en hier het album.