Skip to main content
Charlotte Krol
2 August 2023, 17:24

NASA lanceert een eigen streamingdienst

Het gratis streamingplatform voor lanceringen, documentaires, series en meer komt later dit jaar

Nasa Streaming

NASA lanceert een gratis streamingdienst voor tv en mobiel waarmee kijkers lanceringen, documentaires en meer kunnen bekijken.

Het platform van het Amerikaanse federale ruimtevaartagentschap, NASA Plus genaamd, zal reclamevrij en gezinsvriendelijk zijn. Nieuwe, originele series worden door het agency exclusief voor de dienst geproduceerd.

NASA wil "de verhalen van hoe NASA het onbekende verkent beter vertellen" en contact maken met meer mensen door zijn digitale aanwezigheid te transformeren, zei Marc Etkind, NASA's associate administrator of communications, in een persbericht.

De nieuwe streamer zal later dit jaar op een niet nader gespecificeerde datum worden gelanceerd en zal beschikbaar zijn op tv-hubs en streamingboxen, evenals op de gloednieuwe bètawebsite van het agency. Zodra NASA Plus officieel wordt gelanceerd, wordt het geïntegreerd in een geüpgradede NASA-app die beschikbaar is op iOS en Android.

NASA's CIO Jeff Seaton zei dat de bèta-webervaring is ontworpen om de informatie van het agency "toegankelijker, vindbaarder en veiliger" te maken. De site zal NASA-missiedetails, onderzoek, klimaatgegevens en meer bevatten.

Het zal ook de plek zijn om up-to-date informatie te krijgen over de bemande Artemis II-missie van volgend jaar.

Het nieuws volgt NASA die zijn opnames met de wereld deelt, waaronder audio van plasmagolven die eerder dit jaar het magnetisch veld van de aarde raken en audio van een zwart gat in 2022. Ook dit jaar creëerden een NASA-wetenschapper en zijn broer muziek van de kleuren van de oceaan.

Een andere NASA-opname uit 2022 onthulde dat Mars twee geluidssnelheden heeft, terwijl het agency in 2021 muziek van diepe ruimtenevels deelde met behulp van datasonificatie.

Play Video