Skip to main content
Olivia Stock
18 March 2024, 13:00

Het nieuwe album van Jeff Mills is een "kosmische opera" over een reis naar een black hole

Het nieuwe multidisciplinaire project wordt beschreven als "Broadway 'vast' in een lift met NASA en Marvel Comics"

Jeff Mills

Jeff Mills heeft onthuld dat zijn nieuwe album, 'The Trip – Enter The Black Hole', vergezeld zal gaan van een meeslepende A/V-show met een kosmisch thema.

Het multidisciplinaire project – omschreven als een "kosmische opera" – gaat op 1 april in première in Zero Tokyo in samenwerking met de Japanse productiegroep Cosmic Lab.

'The Trip – Enter The Black Hole' bevat de geluiden van Mills' tiende studioalbum, vergezeld van video, licht- en kostuumontwerp en hedendaagse dans, in een verkenning van de "vijf theoretische scenario's van wat er gebeurt als je een zwart gat binnengaat en er doorheen gaat naar de andere kant."

Het 12 nummers tellende album is gemaakt in samenwerking met de Japanse New Wave-zanger Jun Togawa, met extra muzikale input van synthspeler Shinichi Yamaguchi en gitarist Kazuhide Yamaji.

Het album 'The Trip – Enter The Black Hole', dat op 20 maart digitaal wordt gelanceerd, wordt half mei gevolgd door vinyl- en cd-edities. Je kunt het album hier beluisteren.

De A/V-show 'The Trip – Enter The Black Hole' gaat in première met twee voorstellingen in Zero Tokyo op 1 april 2024. De deuren gaan open om 17.30 uur voor de eerste show, die loopt van 18.30 tot 20 uur. De tweede show begint later om 21.45 uur en eindigt om 23.15 uur; De deuren gaan open om 21 uur. Tickets zijn hier te koop.

Jeff Mills is al lang gefascineerd door de ruimte en debuteerde zijn EP 'Lost In Space' uit 2017 tijdens een live-optreden in Toulouse, Frankrijk, begeleid door het Orchestre du Capitole. Bekijk die voorstelling hier.

Vorig jaar creëerde Jeff Mills ook een nieuwe op elektronische muziek gebaseerde score voor Fritz Lang's stomme film 'Metropolis' uit 1927.

Play Video