Skip to main content
Charlotte Krol
2 August 2023, 17:12

Gemeente Amsterdam zegt 2,2 miljoen euro toe om nachtcultuur te stimuleren

Er wordt gezocht naar alternatieve locaties, zoals lege tunnels en ongebruikte garages

Amsterdam Dance Event

De autoriteiten in Amsterdam hebben aangekondigd de komende vier jaar 2,2 miljoen euro in te zetten om de nachtcultuur van de stad te versterken.

Wethouder Touria Meliani laat in een persverklaring weten dat de Nederlandse hoofdstad onder druk staat door ruimtegebrek, stijgende kosten en kortlopende huurcontracten. Het nachtleven van de stad speelt "een belangrijke rol in de vernieuwing van de Amsterdamse cultuur", zei Meliani en dus zijn investeringen cruciaal.

Een van de maatregelen is een initiatief om alternatieve locaties te vinden voor nachtelijke evenementenruimtes zoals lege tunnels, oude schuilkelders en ongebruikte garages.

Volgend jaar trekken de initiatiefnemers samen met het Amsterdams Fonds voor de Kunst, een fonds voor kunst en cultuur in de stad, 1,2 miljoen euro van het totaal uit voor jonge creatieven die uitgaanszaken willen organiseren en creëren. Daarnaast komt er een fonds voor geluidsisolatie om geluidsklachten in woonwijken te beperken.

Financiële steun blijft worden verleend aan de Stichting N8BM, die een vertegenwoordiger en aanspreekpunt is voor het uitgaansleven.