Skip to main content
Christian Eede
24 April 2024, 12:00

Brusselse club Fuse kondigt 30-jarig jubileumboek aan

Het boek bevat verhalen, maar ook foto's en flyers uit de geschiedenis van de club

Fuse book

De geliefde Brusselse club Fuse brengt een boek uit ter gelegenheid van 30 jaar geleden dat het voor het eerst werd geopend.

Fuse - 30 Yrs Of Making Noise wordt in november uitgebracht door uitgeverij AfterClub en is geschreven door de in Brussel gevestigde journalist Koen Galle. Een synopsis zegt dat het "de evolutie van Fuse beschrijft, met de dj's, de dansvloeren, de backstage, het personeel en, belangrijker nog, de clubbezoekers".

Het boek bevat verhalen van mensen die de club in de loop van de geschiedenis hebben bezocht en presenteert deze naast een uitgebreid fotoarchief en flyers voor verschillende avonden verspreid over drie decennia.

AfterClub beschrijft het boek verder als "een mondelinge geschiedenis die triomfen en uitdagingen samenvoegt, en de collectieve veerkracht en geest benadrukt die degenen definieerde" die door de jaren heen bij de club zijn aangesloten.

De auteur van het boek, Galle, schreef zelf over Fuse: "Fuse heeft zijn wortels in techno, maar is nooit beperkt gebleven tot slechts één muziekgenre. Eigenzinnig en allergisch voor hokjesdenken, de artistieke leiding van de club bleef openstaan voor andere opkomende elektronische dans. muziekgenres die als paddenstoelen uit de grond schoten.

"House, triphop, ambient, drum & bass en zelfs trance vonden hun weg naar de drie zalen van de voormalige bioscoop. Achteraf gezien is deze openheid voor nieuwe trends wat Fuse levend heeft gehouden. Met techno als het altijd gerespecteerde moedergenre , de locatie is al drie decennia lang een krachtpatser van de elektronische muziekcultuur. Lang leve Fuse!

Pre-order Fuse - 30 Yrs Of Making Noise.

Fuse moest begin vorig jaar tijdelijk de deuren sluiten na geluidsklachten van een buurman. Nadat de locatie onder strikte voorwaarden mocht heropenen, werd gemeld dat de club binnen twee jaar zou moeten sluiten.

De club lanceerde eind vorig jaar haar eigen platenlabel opnieuw, na tien jaar inactiviteit.