Skip to main content
Christian Eede
30 April 2024, 19:00

Pop-upwinkel voor elektronische muziek, Objet Petit a, opent in Brussel

Het is de eerste door vrouwen gerunde platenwinkel van de Belgische stad

Popup store Brussel

Dit weekend wordt in Brussel een nieuwe op elektronische muziek gerichte pop-upplatenwinkel geopend.

Objet Petit a (OP-a), het geesteskind van de Brusselse dj's Dana Kuehr en Ailsa Cavers, wordt de eerste door vrouwen gerunde winkel van de Belgische stad in zijn soort en opent met als doel "diversiteit, inclusie en (eco)feminisme te bevorderen. " binnen de lokale scene.

OP-a, gevestigd in de Brusselse wijk Etterbeek, zal nieuwe en tweedehands platen verkopen, evenals muziekapparatuur, kleding, boeken, tijdschriften en diverse andere vormen van muziekmerchandise.

De naam van de winkel is geïnspireerd op de Lacaniaanse psychoanalyse en vertaalt zich naar 'de kleine ander'. In Lacan-termen verwijst dit naar het concept van "een object van verlangen".

De winkel gaat open op zaterdag 4 mei, met een speciaal lanceringsevenement met muziek, drankjes en eten verzorgd door L'Arne Della Pizza. Het zal negen weken open zijn met een officiële sluitingsdatum die momenteel is vastgesteld op 28 juli.

OP-a is van plan om tijdens de openingstijden verschillende muzieksessies en workshops in de winkel te organiseren, terwijl er ook plannen zijn voor wekelijkse meditatie- en geluidsgenezingsactiviteiten. Achterin de winkel komt een co-workingruimte waar mensen ook in een rustige omgeving kunnen werken.

Blijf op de hoogte van de winkel via de Instagram-pagina.

Vorig jaar lanceerde Charlotte De Witte een tijdelijke fysieke winkel voor haar platenlabel KNTXT in Brussel.

Vorige week kondigde het Brusselse elektronische muziekinstituut Fuse aan dat het een boek zou publiceren ter ere van het 30-jarig jubileum van de club.