Skip to main content
Sarah Ottow
11 August 2023, 11 AM

Amsterdam Dance Event onthult eerste selectie van ADE Arts & Culture programma

Voor de editie van 2023 staat het programma in het teken van de makers van nu

Stephen van Bokhoven
Credit: Stephen van Bokhoven

De derde editie van ADE Arts & Culture biedt een breed scala aan culturele samenwerkingsprojecten, waaronder 'New HHHorizons' van Het HEM en kunst- en muziekorganisatie Horst, te zien in de Thomaskerk. In het Bimhuis wacht een unieke samenwerking tussen het Amsterdams Andalusisch Orkest en DJ Mary Lake die techno en Arabische muziek versmelten. Boris Acket neemt De School over met 'TIJDSDUUR', een tentoonstelling van een maand die de conventionele gedachte van tijd uitdaagt. Tijdens ADE worden muzikale artiesten Jameszoo, Helena Basilova, Spekki Webu en anderen uitgenodigd om de werken van Boris Acket tot leven te brengen.

Een verdere verrijking van de selectie is 'Rooted in Culture' in de Tolhuistuin - een duik in de oorsprong van elektronische muziek, verweven met haar zwarte geschiedenis en de LGBTQAI+-gemeenschap. 'Recharge & Revolt' in de Melkweg Expo onderzoekt de ravecultuur als krachtig politiek instrument. Met 'Wie Danst Is Vrij' van Stadsarchief Amsterdam kunnen bezoekers de Amsterdamse clubcultuur van 1980 tot nu induiken om het unieke nachtleven van de stad te vieren, en de klanken van 'River Without Banks' zijn te horen in de Portugese Synagoge, met een atmosferisch concert met twee piano's.

In de aanloop naar het evenement worden er nog meer evenementen aan de line-up van ADE Arts & Culture toegevoegd, waarvan de details binnenkort bekend worden gemaakt.

De individuele kaartverkoop voor alle ADE Arts & Culture evenementen is gestart op ADE’s website. De ADE Pro Pass biedt bezoekers toegang tot het gehele ADE Arts & Culture programma, naast het volledige dag- en nachtprogramma van Amsterdam Dance Event. De ADE Pro Pass is hier verkrijgbaar.