Skip to main content
Declan McGlynn
7 November 2023, 09:00

Arturia teased nieuwe high-end audio-interface, AudioFuse 16 Rig

Het nieuwe toestel is voorzien van een interne patchbay en een kleurendisplay

Arturia  AudioFuse

Arturia heeft een nieuwe high-end audio-interface gelanceerd, gericht op het vervangen van uw hoofdgeluidskaart, genaamd de AudioFuse 16 Rig. De nieuwe unit beschikt over een schat aan functies op professioneel niveau, waaronder in totaal 16 TRS-jack-ingangen, acht analoge uitgangen, nog eens 16 I/O via ADAT-aansluiting, MIDI in, uit en door, en wordclock I/O om uw samples onder controle te houden. 

De 16 Rig heeft ook een standalone mixer in het apparaat, waardoor het mogelijk is om audio en MIDI naar verschillende ins en outs te routeren zonder dat je een laptop nodig hebt. Elke configuratie kan worden opgeslagen en opgeroepen, afhankelijk van in welke studio je opereert of welke FX-keten je wilt laden. 

Qua aansluitingen heeft de 16 Rig ook twee verschillende master monitor uitgangen voor een snelle A/Bing van je mix zonder dat je een aparte monitor controller nodig hebt. Het kleurendisplay kan alles weergeven, van niveaumeters tot connectiviteitsinstellingen en ingangsinstellingen, en er zijn twee combi-jack-ingangen aan de voorkant voor gemakkelijke toegang. Er is zelfs een USB-hub om snel controllers en andere apparatuur aan je installatie toe te voegen.

De unit kost € 1.299. Meer informatie over de AudioFuse 16 Rig vindt u op de website van Arturia.

Arturia lanceerde onlangs ook een kloon van de klassieke Roland-acid-eenheid, de 303.