Skip to main content
Declan McGlynn
2 January 2024, 18:00

Arturia lanceert V Collection X

De langlopende plug-incollectie voegt nieuwe Acid V-, MiniFreak V- en CP-70 V-instrumenten toe

_Arturia-V-Collection-X-._001

Arturia heeft een nieuwe update gelanceerd voor zijn langlopende V Collection-suite van plugin clones van klassieke hardware.

De V Collection, nu in zijn tiende versie, bevat nu 39 plug-ins, waaronder een reeks nieuwe toevoegingen zoals de Acid V, Minifreak V en CP-70V. De Franse plugin- en hardwareontwikkelaar heeft ook drie nieuwe Augmented titels toegevoegd - Brass, Grand Piano en Woodwinds - twee remakes, namelijk de Mini V en Wurli V, en drie uitbreidingspakketten met nieuwe geluiden.

De Acid V is een terugkeer naar de klassieke acid house unit, de Roland TB-303. MiniFreak V is een standalone plug-inversie van Arturia's hardware met dezelfde naam, en CP-70 V is een nieuwe piano-plug-in, gebaseerd op Yamaha's klassieke toetsen met dezelfde naam.

Mini V was eerder verkrijgbaar in de V Collection en is een kloon van de Minimoog - de nieuwe versie heeft polyfonie en enkele nieuwe modulatie-opties toegevoegd. De Wurli V kreeg ook een make-over in de vorm van een nieuw effectenrek en bijgewerkte fysieke modellering.

U kunt meer te weten komen over Arturia's nieuwe V Collection X op hun website. 

Het Franse bedrijf heeft de laatste tijd niet stilgezeten en kondigde in oktober ook een nieuwe high-end audio-interface aan.