Skip to main content
Declan McGlynn
30 January 2024, 8 AM

Arturia introduceert vernieuwde wavetable synth, Pigments 5

De nieuwste update van de populaire synth voegt multi-core ondersteuning toe

Arturia

Arturia heeft een update aangekondigd voor zijn populaire wavetable synth plugin met Pigments 5. De nieuwe update, die gratis te downloaden is voor licentiehouders, is nu beschikbaar.

Pigments 5 voegt een nieuwe generatieve sequencer, audio-invoerverwerking en nieuwe verbeteringen onder de motorkap toe voor efficiënter CPU-gebruik. 

De generatieve sequencer is een nieuwe functie om snel ideeën te creëren door sequenties en patronen aan te passen op basis van een percentage "willekeur". Je kunt je patronen en sequenties ook op een toonladder vergrendelen om het muzikaal te houden. 

Externe audio kan nu door de FX-sectie van Pigments worden geleid en worden gemoduleerd zoals elke oscillator. Er is ook een bijgewerkte afspeelweergave voor live optredens, waardoor de toetsbediening duidelijker en gemakkelijker toegankelijk is. 

De update is gratis voor bestaande eigenaren van Pigments, en voor alle anderen is Pigments momenteel te koop voor $ 99. Meer informatie vindt u op de website van Arturia.

Arturia heeft het dit jaar tot nu toe druk gehad en lanceerde eerder deze maand (januari) V Collection X.