Skip to main content
Olivia Stock
15 January 2024, 7 PM

Tomorrowland onthult nieuwe CORE stage in Mexico

Het nieuwe podium zal "over de hele wereld opduiken" op verschillende Tomorrowland-evenementen, vertelde een woordvoerder aan DJ Mag

Tomorrowland unveils new CORE stage in Mexico

Tomorrowland heeft afgelopen weekend zijn gloednieuwe CORE-stage in Mexico onthuld.

Ontworpen en gemaakt door het interne creatieve team van het festival, was het podium meer dan een jaar aan de gang voordat het in wereldpremière ging tijdens de tweede editie van CORE Tulum op zaterdag (13 januari).

"Het CORE-podium begon als een gek 3D-ontwerpidee, dat bijna onmogelijk leek om in een echt podium te veranderen", vertelde een woordvoerder van CORE aan DJ Mag. "Na de eerste introductie op het digitale festival van Tomorrowland wilde het creatieve team van het festival kosten noch moeite sparen om het podium tot leven te laten komen. Ze maakten de gekste dromen werkelijkheid."

Het nieuwe podium is "volledig geïntegreerd in het junglelandschap van Tulum", vervolgden ze, met een rotsachtige structuur en een verscheidenheid aan natuur- en waterelementen. Het is maar liefst 17 meter hoog en 30 meter breed, met in totaal 209 bewegende lichten, naast talloze watergeisers, LED-fakkels, mistmachines en meer.

Het inaugurele uitje van CORE bevatte optredens van Boys Noize, Diplo, Disclosure, HAAi en Mind Against, naast een nieuwe audiovisuele ervaring die speciaal voor het podium was ontwikkeld. De sonische focus van CORE zal "alternatieve house- en technomuziek" blijven, onthulde de woordvoerder van Tomorrowland, "vertakkend naar verschillende subgenres met zowel internationaal bekende acts als nieuwe talenten."

Na de grote onthulling van het podium in Tulum, waar het tot 20 januari zal blijven voor het tweede weekend van het festival, zijn er plannen voor het CORE-podium om "over de hele wereld op te duiken" op verschillende Tomorrowland-evenementen. Het zal ook te zien zijn op het hoofdfestival van het festival in de zomer.

"Er zijn momenteel veel plannen om het nieuwe CORE-podium naar verschillende continenten en landen over de hele wereld te brengen", aldus de woordvoerder, met een focus op "unieke locaties die geïntegreerd zijn in de natuur".

Met dit in gedachten is het "hele podium ontwikkeld om te toeren", met volledig opblaasbare podiumdecoraties en deconstrueerbare armaturen die "in één container passen".

Momenteel is pas officieel bevestigd dat de CORE-stage in 2024 op het vlaggenschip van Tomorrowland's Belgische festival zal verschijnen, maar de woordvoerder merkte op dat fans binnenkort "opwindend nieuws" kunnen verwachten.

Bekijk hieronder de officiële persfoto's van het nieuwe CORE-podium.

Tomorrowland 1

Tomorrowland 2

Tomorrowland 3Tomorrowland 4