Skip to main content
Olivia Stock
25 July 2024, 13:00

Tomorrowland 2024 weersvoorspelling: laatste update

Bezoekers moeten voorbereid zijn op een meteorologisch allegaartje in Boom, nu weekend twee van het Belgische megafestival van start gaat

tomorrowland-2024-festival-weather-forecast-rain-sun-hot-boom-belgium-antwerp.jpg

De 2024-editie van Tomorrowland ging afgelopen weekend van start in de Belgische stad Boom, waarbij de voorspelling een soortgelijk allegaartje voorspelde voor weekend twee van het geliefde festival.

Tot nu toe verwacht de jaardienst van het Noorse Meteorologisch Instituut een bewolkte start van weekend twee, met temperaturen die op vrijdag een milde 24ºC bereiken. Er wordt verwacht dat de bewolking tot in de zaterdag zal aanhouden, met af en toe zon en buien voorspeld gedurende de middag tot begin van de avond, en een iets koelere maximumtemperatuur van 19ºC. Zondag lijkt de helderste van het stel te zijn, met zonnige luchten op het midden van de dag en temperaturen die oplopen tot halverwege de 20 graden terwijl de laatste headliners van het weekend het podium betreden.

De voorspelling van BBC Weather en MeteoGroup voor komend weekend in Boom is zelfs nog optimistischer voor zondag 28 juli, waarbij lange zonnige perioden worden voorspeld. Het is echter mogelijk dat de regen op zaterdag de 27e eerder op de middag valt, dus gokkers moeten erop voorbereid zijn dat er op een gegeven moment een drassige lucht naar binnen kan sluipen. Natuurlijk zijn veranderingen in de voorspelling waarschijnlijk naarmate het evenement dichterbij komt, maar alle tekenen wijzen op een aangenaam, overwegend droog slotweekend tot nu toe.

Hoogtepunten van het eerste weekend waren onder meer het optreden van Armin van Buuren met Pendulum-zanger Rob Swire; Swedish House Mafia’s eerste Tomorrowland-set sinds 2012; een EDM-klassiekerset van Hardwell, met nummers gekozen door zijn fans; Oliver Heldens brengt tijdens zijn optreden een emotioneel eerbetoon aan Avicii; en Alok neemt een officiële video op voor zijn nieuwe nummer, ‘Allein Allein’, live op Tomorrowland. De 9-jarige DJ Archie werd ook de jongste DJ die ooit op het festival heeft opgetreden, gefaciliteerd door de Tomorrowland Academy. Bekijk hier het video-interview van DJ Mag met DJ Archie.

De line-up voor het tweede weekend van het festival, dat binnen een dag na de verkoop van de tickets uitverkocht was, bestaat uit David Guetta, Indira Paganotto, Dimitri Vegas & Like Mike, Solomun, Sara Landry, Patrick Topping, Sama' Abdulhadi, Arielle Free, Lost Frequencies, Nora En Pure en nog veel meer.

Voor een nadere blik op het Tomorrowland-programma van 2024 vindt u hier meer informatie over vaste tijden en het streamingschema hier.

Tomorrowland werd onlangs door DJ Mag-lezers uitgeroepen tot het nummer 1 festival ter wereld.