Skip to main content
Christian Eede
9 October 2023, 13:00

Ticketverkoopbedrijven zullen meer dan $ 1 miljoen verliezen als gevolg van de lage vraag op de secundaire markt

Tickets voor de huidige tour van Travis Scott waren vrijwel onmiddellijk uitverkocht, maar worden nu doorverkocht voor een kwart van hun nominale waarde

Ticket companies

Scalpers en ticketverkopers zullen zware verliezen lijden nadat ze hebben gerekend op het kunnen doorverkopen van tickets voor Travis Scott's lopende Utopia - Circuit Maximus-tour.

Zoals 404 Media meldt, waren tickets voor de tour, die momenteel door Noord-Amerika loopt, vrijwel onmiddellijk uitverkocht, maar worden nu in sommige gevallen voor een kwart van hun nominale waarde gelost op doorverkoopsites zoals StubHub. Tickets voor Scott's show in Raleigh, North Carolina's PNC Arena aanstaande vrijdag 13 oktober worden vermeld voor slechts $ 14, minder dan een kwart van hun $ 61,50 Ticketmaster nominale waarde.

Andere shows tot en met oktober hebben tickets te koop voor minder dan de helft van hun oorspronkelijke prijs, hoewel de waarden iets stijgen wanneer de tour in november en december naar verschillende grote steden aan de westkust en in het noordoosten van de VS gaat. Tickets worden ook verkocht voor minstens het dubbele van hun nominale waarde voor Scott's drie shows in Canada, waar de vraag hoger is en er minder data plaatsvinden.

404 Media meldt dat er valse vraag werd gecreëerd voor sommige shows toen ze bijna onmiddellijk uitverkocht waren als gevolg van PFS Buyers, een site met leden die onlangs is overgegaan van het opkopen van zeldzame munten van de Amerikaanse munt naar het opkopen van kaartjes voor concerten in een poging om winst te maken.

404 Media meldden dat ticketverkopers de limiet voor het kopen van tickets van Ticketmaster omzeilen door gebruik te maken van de community voor het maximaliseren van creditcardpunten om "een menselijk botnet voor het kopen van tickets te creëren". De oefening werd blijkbaar met succes uitgevoerd voor een tour door Olivia Rodrigo, maar heeft niet zo goed gewerkt in het geval van Scott's shows.

PFS zou naar verluidt meer dan $ 1 miljoen kunnen verliezen door zo zwaar in te zetten op de tour van Scott, en kan gedwongen worden om te sluiten. Leden die hoopten winst te maken met de regeling, zouden in de steek zijn gelaten over wat het verlies zou kunnen betekenen.

Eerder dit jaar drong de Amerikaanse regering er bij Ticketmaster op aan om haar beleid bij te werken om verborgen kosten te elimineren en ticketkopers de volledige prijs van een ticket te laten zien voordat ze zich ertoe verbinden een aankoop te doen.