Skip to main content
April Clare Welsh
16 October 2023, 17:00

Ticketmaster geeft fans de mogelijkheid om rechtstreeks te doneren aan Music Venue Trust

De upsell van het goede doel valt samen met het Venues Day 2023-initiatief van Music Venue Trust

MVT

Ticketmaster geeft fans de mogelijkheid om rechtstreeks te doneren aan de Music Venue Trust (MVT).

De ticketmarktgigant, die eigendom is van Live National Entertainment, introduceert vanaf 17 oktober een optie voor een goede doelen voor een maand lang. Dit valt samen met MVT's initiatief Venues Day 2023, dat sinds 2016 wordt gesponsord door Ticketmaster.

"Deze upsell biedt een praktische methode voor fans om grassroots muziekpodia te ondersteunen, en we zijn het Ticketmaster-team ongelooflijk dankbaar voor het opzetten ervan," vertelde Mark Davyd, oprichter en CEO van MVT, aan IQ.

Hij vervolgde: "Ticketmaster matcht alle donaties van fans is een krachtige boodschap voor de hele industrie over de steun die onze sector nodig heeft en de wil van de muziekgemeenschap om deze te bieden. Ticketmaster is al lange tijd een toegewijde partner van MVT en hun kernondersteuning is van vitaal belang geweest bij het ontwikkelen van ons als de authentieke stem van grassroots-locaties, artiesten en fans."

De grassroots muzieklocatie liefdadigheidsinstelling Music Venue Trust werd opgericht in 2014 en ondersteunt momenteel bijna 1.000 Britse locaties.

Vorige maand schreef MVT een open brief aan kanselier Jeremy Hunt waarin hij er bij de Britse regering op aandrong om grassroots livemuzieklocaties te helpen open te blijven in de nasleep van meer dan 100 onafhankelijke clubsluitingen in het afgelopen jaar. 

In augustus bracht de Night Time Industries Association (NITA) een rapport uit dat bijna een derde van de Britse clubs tussen juni 2020 en juni 2023 gesloten was.

In juni kondigde Live Nation Entertainment zijn beslissing aan om "all-in prijservaring" te introduceren om verborgen kosten af te schaffen en meer transparantie mogelijk te maken voor ticketkopers voorafgaand aan de aankoop